Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Pakistanca, ktorý je zodpovedný za viac ako 70 vrážd, zobrali v Maďarsku do vydávacej väzby

Ilustrčné foto
Ilustrčné foto (Zdroj: Thinkstock.com)

BUDAPEŠŤ - Hľadaného občana Pakistanu obvineného z desiatok vrážd, ktorého maďarskí policajti v spolupráci s rakúskymi kriminalistami zadržali v utorok (24.10.) na území Maďarska, vzali do dočasnej vydávacej väzby. Informoval o tom vo štvrtok agentúru MTI budapeštiansky odvolací súd hlavného mesta.

Na Atifa Z. podľa vyhlásenia maďarského súdu vydal pakistanský súd medzinárodný zatykač pre spoluúčasť na vražde 22. júna 2015 v súvislosti s iným súdnym prípadom. Odvolací súd v Budapešti, ktorý je jediným kompetentným v prípadoch vydávania hľadaných osôb, vyniesol verdikt na verejnom pojednávaní.

Pakistanec nepopieral, že pátrajú po ňom, avšak poprel skutok vraždy. Tvrdil, že v čase trestného činu sa zdržiaval v Grécku, kde dostal štatút utečenca. Atif Z. nesúhlasil so zjednodušeným procesom vydania. Maďarský súd v čase jeho dočasnej vydávacej väzby si bude musieť od gréckych úradov vyžiadať doklady o jeho štatúte, na základe čoho sa potom rozhodne o ďalších krokoch.

Rakúsky Spolkový kriminalistický úrad (BK) v stredu (25.10) informoval, že na Pakistanca bol vydaný v jeho vlasti medzinárodný zatykač pre podozrenie zo spáchania 70 vrážd. Podľa hovorcu BK Vincenza Kriegs-Aua rakúske orgány prostredníctvom informátorov vypátrali, že 35-ročný Pakistanec sa chystá pomocou prevádzačov do Rakúska.

Na základe týchto informácií maďarskí policajti odhalili pri obci Bóly v Baranskej župe v oblasti chorvátsko-srbsko-maďarského pohraničia skupinu 42 ilegálnych migrantov. Medzi nimi bol aj podozrivý viacnásobný vrah, ktorý ako "pakistanský mäsiar" figuruje v Pakistane na čele zoznamu hľadaných osôb.

Viac o téme: VrahMaďarskoBudapešťPakistanec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu