Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Ukrajinská "Rezešová" si chce kúpiť slobodu: VIDEO Zbesilou jazdou zabila päť ľudí, tatinko zakročil

Zobraziť galériu (6)
(Zdroj: vk.com)

CHARKOV - Otec mladej vodičky Alyony Zajcevovej (20), ktorej auto zmasakrovalo 5 ľudí rýchlou jazdou, sa rozhodol zakročiť. Boháč a oligarcha Vasilij Zajcev je pripravený vykúpiť peniazmi svoju dcérku z najhoršieho. Na kolenách prosí pozostalých, aby jej mladej dcére odpustili.

Alyona Zajcevová šoférovala Lexus RX 350, s ktorým spôsobila minulý týždeň nehodu s fatálnymi následkami. Polícia podľa miestnych médií informovala, že nebola pod vplyvom alkoholu ani iných omamných látok. Vodičský preukaz získala v decembri 2015 a odvtedy mala na rováši už tri dopravné priestupky. Tento posledný je však neporovnateľne horší. Prípad sa trochu podobá na Slovensku Evu Rezešovú Varholíkovú, ktorá zabila pri autonehode 3 ľudí.

VIDEO Sekundy pred nehodou

Otec oligarcha prosí na kolenách

Prípad sleduje celá Ukrajina. Najnovšie sa doň vložil Alyonin otec Vasilij (61) a manželka Tatiana (40), známy boháč a oligarcha. Dcéru chce z basy vykúpiť. Študentke sociológie teraz hrozí 10 rokov v base. A preto prosí na kolenách pozostalých po obetiach, aby ich dcére odpustili. "Na kolenách prosíme rodinám pozostalých, aby odpustili našej dcére za tento strašný čin," vyhlásil Vasilij. Otec chce prosiť od odpustenie basy svojej dcéry peniazmi. Vyhlásil, že zaplatí každému, kto bol zranený. Vyplatiť chce aj pozostalých.

Alyonini rodičia - Vasilij a jeho žena Tatiana
Zobraziť galériu (6)
Alyonini rodičia - Vasilij a jeho žena Tatiana  (Zdroj: vk.com)

Dokopy je pripravený vyložiť na stôl až vyše 1,2 milióna eur za to, že znížia alebo dokonca celkom zrušia treste pre dcéru Alyonu. "Slová nedokážu vyjadriť utrpenie pozostalých rodín," citujú slová Zajceva britské médiá.

Jej otec si však myslí, že za nehodu je zodpovedný Volkswagen, s ktorým sa Alyona zrazila. "Pretože to bol silný náraz, auto Alyony odhodilo až na križovatku, kde stáli ľudia," tvrdí Vasilij. Právnik vodiča Volkswagenu Touareg však tvrdí, že jeho klient jednoducho nemohol reagovať na auto, ktoré mu vletelo takou rýchlosťou do cesty. Preto vinu odmieta. Britské médiá citujú zdroje z rodiny Zajcevovcov, ktoré hovoria, že Alyona a jej blízki sú si vedomí viny.

VIDEO Na mieste nehody zostali ležať mŕtvi

Médiá prípad pozorne sledujú. Na poslednom súdnom pojednávaní ustavične plakala. Médiá si tiež všimli, že mala obuté luxusné topánky španielskej značky Balenciaga za takmer 1 200 eur. Zaujímavé je, že keď mala Alyona 10 rokov, prežila ťažkú autonehodu, pri ktorej sa vážne zranila. Na tvári si dodnes nesie jazvy, ktoré prekrýva make-upom.

Ukrajinská
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: vk.com)

Priamo pri náraze zomreli traja ľudia: Alexander Jevtejev (27), Nina Kobysyevová (28), Helen Umajevová. V nemocnici zraneniam podľahla Elena Berčenková (25), Juri Neudačin (24) a Oksana Nesterenková (36). V kritickom stave sa nachádzajú aj dve ďalšie obete zrážky, jednou z nich je tehotná žena.

VIDEO Pozostalí smútia za obeťami strašnej nehody

Nezranená Alyona Zajcevová skončila vo väzbe na 72 hodín. Súd bude rozhodovať o miere jej zavinenia. Mladá žena bola po nehode v šoku, tvrdila, že pravidlá cestnej premávky neporušila a prešla na zelenú. V prípade dokázania viny jej hrozí až desať rokov za mrežami a zákaz šoférovania na tri roky.

Ukrajinská
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: FB/МВС України)

Dcéra bohatého oligarchu

Študentka charkovskej univerzity je dcérou bohatého magnáta Vasilija Zajceva, ktorý je predsedom spoločnosti LLC "Group - Typhoon" a taktiež predsedom predstavenstva a generálnym riaditeľom PJSC "VTP" Ukrenergochermet. V roku 2012 dostal od štátu cenu za rozvoj v oblasti vedy a techniky.

Ukrajinská
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: FB/МВС України)

Minulú stredu pred deviatou hodinou večer došlo v ukrajinskom Charkove na jednej z hlavných ulíc k tragickej dopravnej nehode. Mladá žena, Alyona Zajcevová, prešla podľa polície so svojím SUV na červenú a nabúrala do Volkswagenu Touareg. Silný náraz odhodil jej vozidlo do chodcov, čakajúcich pri semafore. Výsledkom je päť mŕtvych. Ďalší vážne zranení skončili v nemocnici.

Ukrajinská
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: FB/МВС України)

Viac o téme: Alyona Zajcevová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu