Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Londýn sa obratil na Facebook: Žiadosť o sprístupnenie ruských reklám k brexitu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Po tom, ako spoločnosť Facebook poskytla pred mesiacom trom rôznym výborom amerického Kongresu obsah približne 3000 reklám, ktoré si pred americkými prezidentskými voľbami objednali na tejto sociálnej sieti agentúry údajne napojené na ruské vedenie, žiadajú Facebook o podobnú súčinnosť aj britskí poslanci.

Výbor Dolnej snemovne Parlamentu Spojeného kráľovstva pre digitalizáciu, kultúru, médiá a šport požiadal v utorok Facebook o sprístupnenie reklám a profilov zadaných ruskými agentúrami počas kampane pred referendom o vystúpení krajiny z EÚ v roku 2016, ako aj počas tohtoročných britských parlamentných volieb.

Britský parlament chce preskúmať "rolu zahraničných aktérov zneužívajúcich platformy ako je tá vaša na zasahovanie do politického diskurzu cudzích krajín", napísal šéf komisie Damian Collins v liste šéfovi Facebooku Markovi Zuckerbergovi.

Facebook poskytol zatiaľ len stručnú reakciu, v ktorej uvádza, že žiadosť dostal a odpovie na ňu "akonáhle bude mať možnosť posúdiť ju".

 

Viac o téme: ReklamaFacebookRuskoLondýn
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu