Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Génius, ktorý stvoril Babiša na Facebooku: VIDEO V návale emócií ho pobozkal na čelo

Marek Prchal Zobraziť galériu (4)
Marek Prchal (Zdroj: Facebook)

PRAHA - Nenápadný človek, o ktorom verejnosť nepočula, ale Babišovi vyhral voľby. Má 43 rokov a je expert na marketing. Sám víťaz českých volieb Andrej Babiš si ho zavolal na prvú tlačovku po oznámení výsledkov a v návale emócií mu ďakoval pusou na čelo.

"Máro, kde ste? Kde ste? Podťe ku mne," začal zháňať svojho marketingového poradcu víťaz českých volieb Andrej Babiš. "To je on, génius sociálnych sietí," kričal Babiš a pobozkal ho na čelo. O koho ide? České médiá sa zhodujú - Marek Prchal (43) je guru, ktoý stál za úspechom Andreja Babiša. Riadil jeho predvolebnú kampaň na sociálnych sieťach. 

Do soboty ho skoro nikto zo širšej verejnosti nepoznal. To sa však zmenilo od bozku Andreja Babiša. České médiá priniesli články, ktoré Prchalova predstavujú. Sám sa však drží v úzadí. Médiám nechce poskytovať rozhovory. Portálu Lidovky odpísal, aby sa nehnevali, ale vyjadrovať pre médiá sa nechce. "Prial by som si byť videný čo najmenej," odpísal zase Hospodárskycm novinám.

Génius, ktorý stvoril Babiša
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

Dokázal z Babišových výrokov spraviť chytľavé bonmoty, ktoré sa rýchlo rozšírili. Jedným z nich je aj "sory jakó," ktorý Babiš často používa. Z nevýhody spravil výhodu.

Prchal pracoval pre stranu ANO už v minulosti. Pracoval tiež pre politickú stranu TOP 09. Karla Schwarzenberga. Aj keď sa na verejnosti neprezentuje, v súkromí je o ňom známe, že chce byť najlepší. Svedčí o tom aj výrok pre Hospodárske noviny, kde tvrdí, že  "Ak by som predával v McDonald's, vsadím sa, že môj Mekáč, tá pokladňa, kde by som stál, by bola nejúspešnějšia. Vymýšlaľ by som veci tak, aby som dokázal pritiahnuť najvyššiu pozornosť," povedal Prchal.

Génius, ktorý stvoril Babiša
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

Viac o téme: Andrej BabišPrahaANOMarek Prchal
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu