Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Krvavý útok v Poľsku: Šialenec s nožom napadol návštevníkov nákupného centra

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

STALOWA WOLA - Poľská polícia vylúčila teroristický motív v prípade útoku nožom v nákupnom stredisku v meste Stalowa Wola, pri ktorom v piatok zahynula jedna osoba a sedem utrpelo zranenia. Dôvod konania útočníka však stále vyšetruje, informovala agentúra AP.

Hovorca polície Mariusz Ciarka uviedol, že útočník, 27-ročný občan Poľska, nebol v čase spáchania činu pod vplyvom alkoholu. Muž útočil nožom na návštevníkov obchodného strediska v meste Stalowa Wola v južnom Poľsku, v ktorom žije. 

Ciarka dodal, že mladíkovi odobrali vzorky krvi a poslali ich na expertízu, aby sa zistilo, či náhodou nekonal pod vplyvom omamných látok.

Páchateľ konal podľa Ciarku "iracionálne" a jeho motív nie je stále známy. Polícia o ňom nemala doteraz žiadne záznamy. "Na ľudí útočil odzadu, bodal ich nožom," povedala policajtka Anna Kleeová.

Celkovo osem zranených hospitalizovali v nemocniciach v mestách Stalowa Wola, Tarnobrzeg a Sandomierz. Zraneniam neskôr v nemocnici podľahla 50-ročná žena. Päť z hospitalizovaných má vážne zranenia. Muža spacifikovali ľudia z nákupného strediska, následne ho zatkli privolaní policajti a odviedli do väzby.

Viac o téme: útok Poľsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu