Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Šokujúce PRIZNANIE neonacistu: Ľuďom som robil zo života peklo, sám som gej a žid

Kevin Wilshaw chce teraz sekať dobrotu Zobraziť galériu (3)
Kevin Wilshaw chce teraz sekať dobrotu (Zdroj: youtube/channel 4)

LONDÝN - Celý život nenávidel Židov a všetkých ľudí, ktorí sa čo i len trochu vymykali jeho predstave o dokonalej rase. Potom ale Kevin Wilshaw zistil, že tak trochu "iný" je aj on sám. Vo veľmi úprimnom rozhovore pre britskú televíziu Channel 4 prezradil, že je homosexuál a žid, teda stelesňuje všetko to, čo kedysi odsudzoval.

Popredný britský neonacista a bývalý člen Národného frontu prehovoril v televízii o svojich extrémistických názoroch a násilnej minulosti, ktorej sa nedávno vzdal. Taktiež sa priznal k tomu, že je gej a má židovské korene. 

Šokujúce PRIZNANIE neonacistu: Ľuďom
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: youtube/channel 4)

Kevin Wilshaw bol v mladosti poriadny kvietok. Bežne mlátil ľudí po hlave stoličkami, ničil mešity terorizoval ľudí rasistickými komentármi. V detstve nemal veľa kamarátov, a preto ešte ako tínedžer vstúpil do neonacistickej organizácie. Sám potom organizoval protestné zhromaždenia, na ktorých sa spolu s ostatnými členmi dopúšťal násilia na svojich "nepriateľoch". 

Ako člen Britskej národnej strany (BNP), ktorá vyznáva fašizmus a pravicový extrémizmus, sa ale neskôr sám stal terčom urážok zo strany svojich vlastných, ktorí mali podozrenie, že je homosexuálne orientovaný. Až potom si vraj uvedomil, že to, čo robil iným, bolo zlé a odporné. "Možno to bude znieť sebecky, ale je to jednoducho tak. Ubližoval som ľuďom, nadával a pľul som na nich na ulici, ale až po tom, ako to začali robiť mne, som si uvedomil, že to, čo som robil doteraz, bolo zlé," povedal Wilshaw v rozhovore. 

Šokujúce PRIZNANIE neonacistu: Ľuďom
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP)

Na základe tohto poznania vystúpil zo všetkých organizácií, ktorých bol členom, a začal proti nim otvorene bojovať. Zároveň však priznal, že bude ťažké zaplniť prázdnotu, ktorá po nich ostala, pretože doteraz formovali prakticky celý jeho život. "Chcem škodiť, nie však obyčajným ľuďom, ale tým, ktorí propagujú toto svinstvo. Chcem im ublížiť a ukázať im, aké je to stáť na opačnej strane tejto propagandy," pokračuje Kevin odhodlane. 

Šokujúce PRIZNANIE neonacistu: Ľuďom
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: youtube/channel 4)

Svoj príbeh sa rozhodol zverejniť po tom, ako sa ukázalo, že po britskom referende stúpli nahlásenie o zločinoch z nenávisti až o jednu tretinu. Britskú vládu rovnako znepokojuje aj fakt, že nedávno zatkli štyroch britských vojakov, pretože sa zistilo, že boli členmi zakázaného neonacistického spolku nazývaného National Action. 

Viac o téme: RasizmusExtrémizmusKevin wilshaw
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu