Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Iránsky vodca slovne zaútočil na Trumpa, označil ho za vulgárneho prezidenta

Alí Chameneí
Alí Chameneí (Zdroj: SITA)

TEHERÁN - Najvyšší iránsky vodca Alí Chameneí slovne zaútočil na amerického prezidenta Donalda Trumpa po tom, ako ten koncom minulého týždňa spochybnil platnú jadrovú dohodu medzi Teheránom a svetovými veľmocami. Informovala o tom dnes agentúra DPA.

"Je zbytočné reagovať na nezmysly, ktoré povedal tento vulgárny americký prezident," citovala iránskeho vodcu tlačová agentúra ISNA. Podľa ajatolláha Chameneího Trumpove slová odrážajú hlúposť a rozladenie nad tým, že politika USA zlyhala v Sýrii, Iraku či v Libanone. Chameneí dodal, že Irán od platnej jadrovej dohody neodstúpi, pokiaľ ju budú dodržiavať aj ostatní medzinárodní partneri. Teherán dohodu uzavrel so šiestimi svetovými mocnosťami v roku 2015.

Americký prezident minulý týždeň odmietol odobriť dohodu s Iránom, pretože podľa jeho slov "nezodpovedá národnobezpečnostným záujmom Spojených štátov", a vyzval Kongres, aby sprísnil svoj postoj k tejto medzinárodnej zmluve. Kongres má k dispozícii dva mesiace na to, aby rozhodol o ďalšom postoji USA v tejto otázke.

Viac o téme: Donald TrumpIrán
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu