Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Nepríjemnosti srbskej hlavy štátu: Vučičova strana v problémoch pre smiešnu sumu peňazí

Aleksandar Vučič
Aleksandar Vučič (Zdroj: SITA/AP Photo/Darko Vojinovic, File)

BELEHRAD - Orgány srbskej prokuratúry analyzujú momentálne trestné oznámenie protikorupčných úradov na Srbskú pokrokovú stranu (SNS) pre podozrenie z prania špinavých peňazí.

Informáciu o podozrení voči strane srbského prezidenta Aleksandara Vučiča priniesli dnes tlačové agentúry Beta a APA s odvolaním sa na internetový portál BalkanInsight.

Dôkazy, ktoré naznačujú systematické porušovanie platných zákonov, pochádzajú podľa rovnakého zdroja z obdobia volebnej kampane pred prezidentskými voľbami z 2. apríla, ako aj z predvolebného obdobia pred inými voľbami.

Na spomínanom portáli sa objavila výpoveď istej ženy, ktorá mala od istého funkcionára SNS dostať obálku so 40.000 dinármi (v prepočte viac ako 335 eur) s výzvou, aby previedla tieto peniaze cez komerčnú banku ako dar spomínanej strane. Neskôr mu o prevode odovzdala potvrdenie. Išlo o ženu, ktorá našla vďaka pomoci istého lokálneho funkcionára SNS prácu ako vychovávateľka.

Na informácie portálu, ktorý získal podobné výpovede aj od iných ľudí, zatiaľ SNS, ktorá je pri moci od leta 2012, nereagovala.

Viac o téme: KorupciaSrbskoAleksandar Vučič
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu