Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Drsný útok po rakúskych voľbách, v ktorých vyhral kontroverzný mladík: Zabite malého Hitlera

Sebastian Kurz Zobraziť galériu (3)
Sebastian Kurz (Zdroj: SITA/AP)

BRATISLAVA - Voľby vyhral malý Adolf Hitler, zabite ho! Táto výzva nemeckého magazínu zaujala po rakúskych voľbách mediálny svet. Sebastian Kurz ešte ani nie je premiérom, už po ňom poľujú.

Rakúsko bude mať onedlho nového premiéra. Líder kresťanských demokratov pôsobil ako minister zahraničných vecí. Teraz sa presunie zrejme do premiérskeho kresla. A to všetko iba  v 31 rokoch.

Nemecký satirický magazín ho po víkendových voľbách označil za bejby Hitlera a vyzval, aby ho zabili. Magazín zverejnil v pondelok  na svojom Twitteri fotku Kurza na ktorého je zamierené s popisom "Baby-Hitler". Ďalší popis na fotke hovorí "Konečne je to možné: Zabite bejby Hitlera".

Drsný útok po rakúskych
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Twitter/Titanic)

Táto koláž vyvolala vlnu emócií. V Rakúsku a Nemecku sú témy súvisiace s Hitlerom veľmi citlivé. Ešte v pondelok začala polícia koláž vyšetrovať. Podľa novín Der Standard sa týmto incidentom zaoberajú už aj protiteroristické orgány.

V popise koláži je tiež napísané: "Cestovanie v čase v Rakúsku". Tým narážali na pomyselnú dilemu, či by ľudia zabili Hitlera, keby vedeli cestovať v čase. Samotný Kurz alebo jeho strana zatiaľ na vtip Titanicu nereagovali.

Sebastian Kurz
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Ronald Zak)

Zaujímavé je, že už minulý rok ho označil denník Tageszeitung za "malého diktátora". Podľa zahraničných médií sa aj k blízkym spolupracovníkom správal ako autoritár.

Rakúsky minister zahraničných vecí Kurz, ktorý stojí na čele stredopravicovej Rakúskej ľudovej strany (ÖVP), je po víťazstve tohto zoskupenia v nedeľňajších voľbách považovaný za budúceho kancelára, pričom púta pozornosť tvrdými protiimigračnými postojmi, ale i svojím nízkym vekom. Ako 31-ročný bude zrejme doposiaľ najmladším kancelárom v dejinách Rakúskej republiky a najmladším predsedom vlády v Európe.

Viac o téme: Adolf HitlerSebastian Kurz
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu