Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Tymošenková odhalila svoje plány: Chce kandidovať na ukrajinskú prezidentku

Julija Tymošenková
Julija Tymošenková

KYJEV - Predsedníčka ukrajinskej politickej strany Vlasť (Baťkivščyna) Julija Tymošenková sa chce v roku 2019 vo voľbách uchádzať o funkciu prezidenta Ukrajiny. Uviedla to v noci nadnes vo vysielaní televízie NewsOne.

"Budem kandidovať na post prezidenta. Vyhráme - aby sme krajinu postavili na nohy," vyhlásila podľa agentúry Interfax. Dodala, že kým predtým na poste ukrajinského prezidenta podporovala Viktora Juščenka i Arsenija Jaceňuka vo funkcii predsedu ukrajinskej vlády, teraz sa rozhodla, že "viac už svoj hlas, hlasy svojho tímu a ľudí, ktorým dôverujem, nedám nikomu".  

Za "skutočne demokratické sily" na Ukrajine označila niekoľko strán, ktoré by podľa nej mali spolupracovať. Do tejto skupiny zaradila strany Sloboda, Vlasť, Svojpomoc, Hnutie nových síl založené Michailom Saakašvilim, stranu Ľudová kontrola či Spravodlivosť.

V rozhovore pre NewsOne súčasne Tymošenková obvinila súčasného prezidenta Ukrajiny Petra Porošenka z prania špinavých peňazí prostredníctvom fiktívnych kontraktov pre armádu. Najbližšie prezidentské voľby by sa na Ukrajine mali konať 31. marca 2019.

Viac o téme: VoľbyPrezidentkaJulija TymošenkováUkrajina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu