Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Rozbúrené more si vyžiadalo daň: Pri pobreží Filipín sa potopila loď

Prevrátený záchranný čln
Prevrátený záchranný čln (Zdroj: SITA/AP)

TOKIO - Tímy z viacerých krajín pátrajú pri východnom pobreží Filipín po desiatich nezvestných námorníkoch po tom, ako sa ich nákladná loď potopila v rozbúrenom mori. Informovala o tom dnes japonská pobrežná stráž, ktorej vyhlásenie priniesla agentúra AP.

Nákladná loď Emerald Star, ktorá bola zaregistrovaná v Hongkongu, vyslala núdzový signál v piatok ráno (miestneho času), keď sa nachádzala približne 280 kilometrov od východného filipínskeho pobrežia. Posádku tohto plavidla s hmotnosťou 33 205 ton tvorilo 26 indických námorníkov, z ktorých 16 zachránili kolegovia z niekoľkých lodí plaviacich sa okolo, píše AP.

Japonská pobrežná stráž vyslala k Filipínam dve hliadkovacie lietadlá, ako aj tri člny, ich plavbu však spomalila búrka. Hovorca filipínskej pobrežnej stráže Armand Balilo uviedol, že loď a vrtuľník vyslané z Filipín sa museli pre nepriaznivé počasie vrátiť.

Miesto predpokladaného potopenia sa nachádza mimo filipínskych výsostných vôd. Na záberoch z lietadla japonskej pobrežnej stráže vidieť poškodený záchranný čln a stopy po úniku ropných látok.  Príčina potopenia lode nebola bezprostredne známa.

Viac o téme: LoďPotopenieFilipíny
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu