Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Hrozná smrť počas bežného vyšetrenia: Na pacientku (†80) v Česku spadol röntgen

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

ÚSTÍ NAD LABEM - Pri vyšetrení v Masarykovej nemocnici v českom meste Ústí nad Labem zomrela dnes pacientka po tom, ako na ňu spadol kus röntgenu. Nešťastie potvrdila hovorkyňa ústeckej polície Veronika Hyšplerová.

"V dopoludňajších hodinách nám oznámili úmrtie osemdesiatročnej pacientky na oddelení röntgenu Masarykovej nemocnice. Prípad si prevzala služba kriminálnej polície a vyšetrovania," informovala Hyšplerová. S ohľadom na začiatok vyšetrovania nechcela polícia uviesť bližšie podrobnosti.

Podľa informácií internetového serveru iDNES.cz na ženu spadla uvoľnená vrchná pohyblivá súčasť röntgenového prístroja, ktorá váži niekoľko sto kilogramov. Hovorca spoločnosti Krajská zdravotní, pod ktorú Masarykova nemocnica patrí, potvrdil, že "na skiagrafickom pracovisku rádiodiagnostického oddelenia došlo k uvoľneniu röntgenového žiariča". Podľa jej hovorcu Iva Chrásteckého žena utrpela závažné poranenia, ktorým aj napriek intenzívnej starostlivosti lekárov podľahla.

Röntgenový prístroj na rádiodiagnostickom oddelení ústeckej Masarykovej nemocnice inštalovali a uviedli do prevádzky v decembri 2015 a vzťahuje sa naň trojročná záručná doba. "Tento rok 21. júna prešiel bezpečnostno-technickou kontrolou bez porúch," dodal Chrástecký.

Viac o téme: SmrťRöntgenPacientka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu