Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Dráma v Londýne: FOTO Bombový poplach na palube Ryanairu, zasiahnuť muselo kráľovské letectvo

Lietadlo Ryanairu malo výnimočný sprievod Zobraziť galériu (2)
Lietadlo Ryanairu malo výnimočný sprievod (Zdroj: profimedia.sk)

LONDÝN - Cestujúci nízkonákladových aeroliniek Ryanair na trase z litovského Kaunasu do Londýna dnes ráno zažili poriadnu drámu. Ich stroj totiž museli odkloniť kvôli bombovej hrozbe a namiesto na letisku v Lutone, pristáli na Stanstede. Kvôli bezpečnosti ich sprevádzali stíhačky kráľovského letectva (RAF). Na dráhe ich už čakali ozbrojení policajti so psami aj záchranné zložky.

Ryanair nečakane oznámil, že ruší 18 000 zimných letov! Tentokrát sa to týka aj Bratislavy

Pokým sa let FR2145 nedostal na zem, boli všetky odlety a prílety na Stansted odložené. "Sedel som na prvom sedadle v lietadle. Povedali nám, že budeme odklonení. Spýtal som sa letušky, čo sa stalo a bolo mi oznámené, že došlo k bombovej hrozbe. Do lietadla v Kaunase sme sa dostali o 30 až 40 minút neskôr. Videl som na dráhe požiarne vozidlá a políciu, ale nepovedali nám o tom nič, až kým sme nepristáli na Stanstede. Zrejme hrozba prišla, ešte kým sme boli v Kaunase," povedal jeden z cestujúcich, Jonathan Zulberg, pre Mirror Online.

Svedok dodal, že na palube nevypukla žiadna veľká panika, ale pripustil, že zavládol "pocit bezmocnosti". Spoločnosť Ryanair uviedla, že poplach bol spôsobený bližšie nešpecifikovanou, zrejme falošnou bezpečnostnou hrozbou, o ktorej sa dozvedeli litovské úrady. Lietadlo pristálo o 8.55 miestneho času a polícia pri prehľadaní nenašla nič podozrivé.

Dráma v Londýne: FOTO
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Eskortovanie potvrdil aj hovorca kráľovského letectva s tým, že stíhačky typu Typhoon dnes ráno sprevádzali civilné lietadlo na Stansted. Hlavný inšpektor Richard Phillibrown z essexskej polície vo vyhlásení uviedol, že informácie o potenciálnych hrozbách pre verejnú bezpečnosť berú veľmi vážne. Miestna polícia zároveň ubezpečila, že dnešný incident "nepovažujú za pokus o únos alebo teroristický čin".

Letisko Stansted je predvoleným letiskom pre akékoľvek bezpečnostné hrozby, ale počas dnešného incidentu zostalo otvorené. Došlo k desaťminútovému prerušeniu vybavovania letov, ale pred 9.00 miestneho času bola prevádzka letiska obnovená.

Viac o téme: LietadloPoplachStíhačkyRyanairStansted
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu