Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Čech (36) vyčíňal v rakúskom metre: Sexuálne obťažovanie, za svoje činy nesie malú zodpovednosť

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

VIEDEŇ - Rakúske úrady sa intenzívne snažia vyriešiť situáciu 36-ročného chorého Čecha, ktorého zadržali v polovici augusta vo Viedni pre dôvodne podozrenie z opakovaného sexuálneho obťažovania žien v tamojšom metre. Ako ukázal doterajší priebeh vyšetrovania, muža sužuje paranoidná schizofrénia a za svoje činy nesie zodpovednosť iba vo veľmi obmedzenej miere.

Zodpovední sa teraz poradia o ďalšom postupe vzhľadom na fakt, že muž, ktorý ani pri zadržaní nemal pri sebe žiadne osobné dokumenty, je nesvojprávny, nedisponuje v Rakúsku trvalým bydliskom, patrí zrejme medzi bezdomovcov a potrebuje pravidelnú lekársku starostlivosť, ako aj na skutočnosť, že vážnosť jeho deliktov neumožňuje jeho umiestnenie do zariadenia pre duševne vyšinutých zločincov.

Muža totiž v pondelok museli na základe odborného posudku psychiatra prepustiť z vyšetrovacej väzby, avšak polícia ho zadržiava jednak pre viaceré otvorené správne delikty, ale aj v nádeji, že sa podarí nájsť riešenie, ktoré bude optimálne nielen z hľadiska jeho budúcnosti, ale aj bezpečnosti rakúskych občanov.

Viac o téme: MetroSexuálne obťažovanieRakúskoČech
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu