Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Zbesilá naháňačka ulicami Prahy: VIDEO Náraz, útek a dolapenie nadrogovaného vodiča (31)

(Zdroj: Foto: Polícia ČR)

PRAHA - Pražskí policajti sa vyznamenali. V sobotu spozorovali renault, o ktorom vedeli, že bol ukradnutý. Hliadka sa vydala za autom, situáciu chcela preveriť. Vodič za sebou zbadal policajné auto a ešte pred tým, než mu muži zákona dali pokyn na zastavenie, poriadne šliapol na plyn. Rozbehla sa zbesilá naháňačka ulicami mesta.

Vodič (31) renaultu dokonca ignoroval červenú na semafore a svojou jazdou ohrozil iného vodiča. Policajti mu boli v pätách, unikal rýchlosťou neuveriteľných 160 km/hod. Zbesilá jazda a akčné prenasledovanie skončilo na križovatke s ulicou Čuprova v Prahe, kde vodič kradnutého auta zozadu narazil do iného auta, v ktorom sa viezli aj dve deti. Tie museli byť prevezené do nemoncice na prevetívnu prehliadku. Ako informoval hovorca českých policajtov Jan Daněk, vodič následne z auta vystúpil a dal sa na útek. Po niekoľkých desiatkach metrov ho ale pohotoví policajti dolapili a s použitím donucovacích prostriedkov ho zadržali.  

Pozrite si video, ktoré zachytáva naháňačku.

Policajná naháňačka v Prahe 1

Vodič má "bohatú" minulosť

Policajti ostali prekvapení, do činenia mali s "pekným kvietkom". Vodič riadil vozidlo, ktoré bolo ukradnuté len pár dní pred touto jazdou. Za volantom nemal čo robiť, pretože má súdom zakázané šoférovať motorové vozidlá na 108 mesiacov, teda do roku 2030. Navyše, policajti u muža vykonali test na drogy, ktorý potvrdil prítomnosť amfetamínu.  

Zábery, ktoré zachytávajú nehodu a dolapenie páchateľa.

Policajná naháňačka v Prahe 2

Policajná naháňačka v Prahe 3

"Zadržaný muž skončil na policajnom oddelení. Je stíhaný za trestné činy ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, marenia úradného rozhodnutia a vykázania. V prípade odsúdenia mu za tieto trestné činy hrozí až trojročný pobyt za mrežami," ozrejmil Daněk. Muž má rozhodne čo vysvetľovať, okrem iného aj to, ako prišiel k ukradnutému autu. 

 

 

Viac o téme: NaháňačkaPolícia Praha
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu