Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Pasažier natočil nočnú moru: VIDEO Keď vyšľahli z lietadla plamene, začal sa modliť

Otrasný pohľad Zobraziť galériu (2)
Otrasný pohľad (Zdroj: YouTube/Anatolij Anajev)

TALAKAN - Mužovi sa podarilo na mobilný telefón zachytiť okamih, ktorý je nočnou morou všetkých cestujúcich. Lietadlo An-148 práve vzlietlo z letiska Talakan vo východnej Sibíri, keď plamene vyšľahli zo zadnej časti motora. Zúfalý Anatolij Annajev situáciu okomentoval slovami: "Myslel som si, že som ateista, ale vtedy som sa začal modliť."

Osudné sekundy od fatálnej zrážky: Slovenský boeing ohrozil štartujúci airbus

Na palube lietadla s maximálnou kapacitou 85 cestujúcich boli robotníci z ropného poľa Talakan v Jakutsku. Ukrajinské lietadlo smerovalo do východosibírskeho mesta Irkutsk, ale dostalo sa do problémov iba pár minút po vzlete z letiska vlastneného a prevádzkovaného energetickou spoločnosťou Surgutneftegaz.

Pasažier natočil nočnú moru:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube/Anatolij Anajev)

"Pilot požiadal o návrat na letisko a podarilo sa mu úspešne núdzovo pristáť," informoval The Siberian Times. Zlyhanie motora na lietadle Antonov už vyšetrujú. Cestujúcich neskôr v rovnaký deň prepravil do Irkutska záložný stroj.

Správa o dráme vo vzduchu prichádza iba deň po tom, čo muselo lietadlo spoločnosti Air France na linke Paríž-Los Angeles núdzovo pristáť na letisku Goose Bay v Kanade, keď sa "značne poškodil" jeden z jeho štyroch motorov. Naštastie žiadny z 520 cestujúcich na palube stroja Airbus A380 nebol zranený.

Viac o téme: MotorPlameňAn-148Lietadlom
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu