Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Spoveď migranta (31), ktorý mal znásilniť Nemku pred očami jej priateľa: Šokujúce slová na súde

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP)

BONN - Ghanský žiadateľ azyl, označený iba ako Eric X., je obvinený zo znásilnenia 23-ročnej ženy, ktorá kempovala so svojím priateľom v apríli tohto roka v prírodnej rezervácii v blízkosti Bonnu, v západnom Nemecku. Mužovi, ktorý sa včera objavil na súde, advokát odporučil, aby mlčal, no on sa rozhodol prehovoriť. Obeť označil za prostitútku.

Matka nazrela v noci do dcérkinej (12) izby: Keď zbadala, čo robí jej priateľ, vytiahla nôž

K útoku došlo 2. apríla krátko po polnoci. Pár už spal, keď Eric X. údajne prerezal stan, vyhrážal sa dvojici pílkou a nariadil jej, aby mu odovzdala svoje cennosti - šesť eur a reproduktor v cene 120 eur. Po tom, ako ju olúpil, vytiahol ženu von, kde ju znásilnil a prinútil jej priateľa (26), aby sa na to pozeral.

Nemecké médiá oznámili, že volanie priateľa na políciu bolo spočiatku považované za vtip. Podozrivého krátko nato zatkli v neďalekom Siegburgu, keď ho istý muž spoznal podľa vypracovaného identikitu.

Právnici Ghančanovi poradili, aby mlčal, ale podľa epochtimes.de sa na súde rozkričal: "Prečo by som mal mlčať o prípade, o ktorom nič neviem?" Obvinenia popiera. "Ak dievča tvrdí, že bolo znásilnené, musí byť prostitútka. Všetci, ktorí jej pomáhajú pri klamstve, sú špinavci," dodal.

Hovorca polície v Bonne Robert Scholten uviedol, že tak ako zo znásilnia, aj na mieste činu sa našlo veľa vzoriek DNA, ktoré zjavne patria zatknutému mužovi. Ukázalo sa, že Ericovi X. desať dní pred útokom zamietli žiadosť o azyl a informovali ho, že bude deportovaný do Talianska, odkiaľ prišiel do Nemecka v januári.

Podozrivý býval v tábore meste Sankt Augustin, neďaleko Bonnu a trvá na tom, že v noci, keď došlo k incidentu, sa odtiaľ ani nepohol. Existuje však správa, podľa ktorej odišiel o 19.58 a vrátil sa až nasledujúce ráno o 03.06 h. Pojednávania majú trvať do 19. októbra, potom bude vynesený rozsudok.

Viac o téme: ZnásilnenieMigrantSúd GhanaEric X.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu