Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Londýnska polícia prepustila 3 mužov, zatknutých po teroristickom útoku v metre

(Zdroj: SITA/AP)

LONDÝN - Londýnska polícia prepustila v utorok troch mužov, ktorých predtým zatkla v súvislosti s teroristickým útokom vo vlaku metra na londýnskej stanici Parsons Green. Vo vyhlásení o tom informoval Scotland Yard.

Polícia uviedla, že prepustila 25-ročného mladíka, zatknutého 19. septembra vo waleskom meste Newport, a 30-ročného muža zadržaného nasledujúci deň v tom istom meste, ako aj 20-ročného mladíka zatknutého 25. septembra vo waleskej metropole Cardiff.

Zo siedmich ľudí zatknutých v rámci vyšetrovania teroristického útoku vo vlaku metra z 15. septembra bolo šesť osôb prepustených bez obvinenia. Ahmed Hassan (18) z mesta Sunbury zostáva vo väzbe, zatkli ho deň po útoku 16. septembra v prístave Dover.

Pri útoku vo vlaku metra na rušnej londýnskej stanici Parsons Green počas rannej dopravnej špičky čiastočne explodovalo vedro, naplnené klincami a výbušnou chemickou látkou TATP (triacetón triperoxid). Zranených bolo 30 ľudí, mnohí utrpeli popáleniny. Londýnsky súd obvinil 22. septembra tínedžera Hassana z pokusu o vraždu a zo spôsobenia explózie. Pred súd sa najbližšie postaví 13. októbra.

Viac o téme: Londýnútok v metre
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu