Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Nepokoje v Afganistane: Šialený atentátnik zaútočil na vojakov z Európy

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP)

KÁBUL - Samovražedný atentátnik v aute naloženom výbušninami zaútočil dnes na konvoj zahraničných vojakov v afganskej metropole Kábul. Najmenej traja civilisti utrpeli zranenia, informovala agentúra DPA s odvolaním sa na úrady.

Auto explodovalo pri konvoji v 5. kábulskom policajnom obvode, informoval hovorca miestnej polície. Výbuch spôsobil armádnemu konvoju malé škody. Misia NATO v Afganistane s názvom Rozhodná podpora (Resolute Support) sa k incidentu bezprostredne nevyjadrila. K útoku sa neprihlásila zatiaľ žiadna skupina. Podľa agentúry AP však na afganské a zahraničné sily často útočí hnutie Taliban i miestna odnož teroristickej organizácie Daeš.

Vojaci boli z Dánska

Terčom dnešného samovražedného útoku v afganskej metropole Kábul bol konvoj dánskych vojakov. Nikto z nich neutrpel zranenia, informovalo dánske ministerstvo obrany. Agentúra DPA predtým uviedla, že samovražedný atentátnik v aute naloženom výbušninami zaútočil na konvoj zahraničných vojakov v Kábule, pričom najmenej traja civilisti utrpeli zranenia.

 

Viac o téme: Vojaciútok KábulAfganistan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu