Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Panika v Londýne: Muži útočili kyselinou v obchodnom centre, viacero zranených

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: SITA/AP)

LONDÝN - Medzi návštevníkmi londýnskeho nákupného strediska Stratford Centre vypukla v sobotu večer panika po tom, ako skupina mužov zaútočila na ľudí zatiaľ neidentifikovanou zdraviu škodlivou látkou. Privolaní zdravotníci ošetrili viacero zranených, celkový počet zasiahnutých osôb je však nejasný, informovala v noci na dnes agentúra DPA.

Svedkovia incidentu uviedli, že v priestoroch nákupného centra vypukla hádka, na čo niekoľko mužov postriekalo prítomných ľudí nebezpečnou látkou. Podľa vyjadrenia londýnskej Metropolitnej polície sa nepredpokladá, že by mohlo ísť o teroristický čin.

Policajti po uvedenej udalosti, ktorú opisujú ako možný kyselinový útok, zadržali jednu podozrivú osobu. Podľa údajov jedného z pracovníkov záchrannej služby bolo najmenej päť ľudí ošetrených na mieste a troch previezli do nemocnice. Metropolitná polícia informovala o šiestich zranených osobách. Ako v tejto súvislosti pripomenula DPA, v Londýne došlo v ostatných mesiacoch k celému radu útokov s použitím žieravín, a to aj v rámci lúpežných prepadov a rôznych potýčok.
 

Viac o téme: Nebezpečná látkaútok Londýn
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu