Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Taliansko stráca na bezpečnosti: Prejavy agresie, v krajine vo veľkom znásilňujú cudzinky

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

RÍM - Ďalšie správy o prejavoch agresie voči cudzinkám v Taliansku prišli z Apeninského polostrova. Ako vyplýva z dnešných informácií tamojšej tlače, taliansky vodič znásilnil na predmestí Milána 30-ročnú Kanaďanku, ktorú predtým presvedčil, že je pracovníkom dopravného podniku. Zábery bezpečnostných kamier by mali prispieť k odhaleniu identity zatiaľ neznámeho muža.

 Devätnásťročná turistka z Nemecka smerovala s priateľkou zo zábavného podniku do hotela v Ríme, kde sa ju pokúsili znásilniť. Dievča sa prihlásilo s evidentnými problémami v nemocnici. K incidentu došlo vo štvrti, kde sa 9. septembra stala terčom násilia, obeťou znásilnenia fínska turistka. Páchateľa, žiadateľa o azyl z Bangladéša, už medzičasom zadržali. Z Bergama prišla správa, že 27-ročný muž z afrického štátu Sierra Leona tu znásilnil ženu pracujúcu v centre pre žiadateľov o azyl.

V Miláne zadržali najskôr okoloidúci a neskôr polícia v uplynulých dňoch Rumuna, ktorý sa tu na ulici pokúsil pobozkať a obchytávať mladú Talianku. O mužovi vysvitlo, že ho už v roku 2012 odsúdili za sexuálny delikt a rozhodli o jeho vyhostení z Talianska, kde však napriek tomu zostal. V centre Ríma došlo predtým k znásilneniu 57-ročnej bezdomovkyne z Nemecka, v súvislosti s čím pátrajú talianske orgány po poľskom bezdomovcovi. K znásilneniu v ambulancii na nočnej pohotovosti došlo v Catanii na Sicílii, kde páchateľom bol Talian a poškodenou lekárka.

Od začiatku roka došlo v Taliansku k viac ako 2400 prípadom sexuálne motivovaného násilia, 60 percent z týchto trestných činov majú na svedomí Taliani, 40 cudzinci. Predsedníčka talianskej Poslaneckej snemovne Laura Boldriniová sa v tejto súvislosti vyjadrila za neodkladné prijatie právnych noriem na ochranu žien a za sprísnenie trestov pre páchateľov, ktorým podľa súčasnej úpravy hrozí v prípade potvrdenia viny súdom 5-10 rokov väzenia. V Ríme sa 30. septembra z iniciatívy najväčšej talianskej odborovej centrály CGIL uskutoční veľká protestná akcia proti násiliu na ženách.

Viac o téme: ZnásilnenieTaliansko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu