Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Malo to byť dychberúce číslo, prišiel smutný zvrat: Parašutista spadol na divákov, 4 zranení

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

PRAHA - Pri záverečnom zoskoku ôsmich parašutistov na Dňoch armády na pražskej Letnej sa jeden z nich netrafil do určeného priestoru a spadol medzi divákov. Podľa informácií je zranený výsadkár a traja diváci, z toho jedno dieťa. Záchranári zatiaľ nemajú bližšie informácie o rozsahu zranení, povedala ich hovorkyňa Jana Poštová.

Parašutista pri zoskoku stratil topánku: VIDEO lietajúcej tenisky a neuveriteľný koniec

Parašutisti zoskočili krátko po 14.00 h. Podľa divákov bol príčinou nehody pri dopade náhly náraz vetra. Parašutista dopadol až na koniec dopadovej plochy a zavadil o zábradlie, za ktorými stáli diváci. Podľa svedkov zranených odviezla sanitka.

Výsadkár mal pomliaždené nohy a chrbát. Ako prvá ho ošetrila zdravotná služba, ktorá bola prítomná na podujatí. "Zranená žena bola pri vedomí, mala pomliaždený chrbát a lakeť," povedala Poštová.

Deň s armádou prilákal na Letenskú pláň stovky ľudí. Pre návštevníkov, medzi ktorými bolo mnoho rodín s deťmi, si usporiadatelia pripravili ukážky modernej aj historickej vojenskej techniky a mnoho súťaží. Armáda v spolupráci s Vojenským historickým ústavom predstavila prierez technikou, ktorú za uplynulých 100 rokov českí vojaci používali a používajú.

Viac o téme: ParašutistaČeská republika
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu