Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

VIDEO Vojna lídrov na internete pokračuje: Trump stráca zábrany, toto odkázal Kimovi

Donald Trump
Donald Trump (Zdroj: SITA/AP)

WASHINGTON - Severokórejskému vodcovi Kim Čong-unovi pohrozil dnes nadránom washingtonského času prezident USA Donald Trump a odkázal mu, že bude "otestovaný ako nikdy predtým. Uviedla to agentúra AP s tým, že Trump týmto výrokom nadviazal na predchádzajúcu sériu vzájomných invektív.

"Otestovaný ako nikdy predtým bude Kim Čong-un zo Severnej Kórey, ktorý je očividný blázon a nevadí mu hladovanie alebo zabíjanie vlastných ľudí," odkázal Trump svojmu súperovi na Twitteri.

 

 

Slovná odveta

Severokórejský vodca Kim Čong-un v noci nadnes v nezvyčajne priamom vyjadrení označil amerického prezidenta Donalda Trumpa za "vyšinutého" a dodal, že "draho zaplatí" za svoje hrozby. Kim ďalej uviedol, že Trump "nie je spôsobilý viesť svoju krajinu", pričom šéfa Bieleho domu popísal ako "ničomníka a gangstra, ktorý sa rád zahráva s ohňom".

Severokórejský minister zahraničných vecí Ri Jong-ho vo štvrtok v New Yorku vyhlásil, že Pchjongjang by mohol čoskoro uskutočniť skúšku vodíkovej bomby v Tichom oceáne. Trump vo štvrtok podpísal nové výkonné nariadenie, ktoré posilňuje sankcie voči Pchjongjangu za jeho jadrový program.

Aj proti Rusku

Americký prezident Donald Trump naďalej odmieta vyšetrovania zásahov Ruska do vlaňajších amerických prezidentských volieb ako "hoax" (kačicu či falošný poplach), pričom Ruskom zaplatená reklama na Facebooku sa už stala predmetom preverovania úradmi.

Ide o reklamu, ktorá sa objavila najmä počas predvolebnej kampane. Americkí kongresmani, ako aj médiá predpokladajú, že reklamy mali byť súčasťou ruskej propagačnej ofenzívy, ktorej cieľom malo byť ovplyvnenie amerických prezidentských volieb tak, aby ich vyhral ich neskorší víťaz Donald Trump.

Trump dnes na Twitteri napísal: "Hoax o Rusku pokračuje, teraz sú to reklamy na Facebooku." Potom dodal kritickú poznámku na adresu svojej súperky z volieb z roku 2016 Hillary Clintonovej: "A čo tak totálne predpojaté a nepoctivé informovanie médií v prospech kriváčky Hillary?"

Viac o téme: Donald TrumpTwitterKim Čong-unSeverná KóreaKĽDR
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu