Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Dovolenkári v Španielsku stuhli od hrôzy: VIDEO Pokojné kúpanie sa zmenilo na drámu

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Twitter/Shanksy03)

MADRID - Turisti na pláži v španielskom Benidorme zažili chvíle strachu po tom, čo sa iba pár metrov od brehu objavil žralok. Niektorým kúpajúcim sa podarilo včas dostať z vody, na ostatných museli plavčíci pískať píšťalkami a upozorniť ich, aby sa vrátili do bezpečia.

Vydesení ľudia na pláži utekali z vody: VIDEO Útok predátora mal nečakanú dohru

Napriek tomu, že väčšine plavcov sa podarilo vyjsť z vody včas, našli sa aj takí, ku ktorým sa správa o žralokovi nedostala. Anglická turistka Julie Robertsová (56) uviedla, že jeden z tých, čo šnorchľovali, sa nachádzal iba pár metrov od predátora a vôbec o tom nevedel. A nebol sám.

Dovolenkári v Španielsku stuhli
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Twitter/Shanksy03)

"Boto to hrozné," povedala pre The Sun Robertsová. Vystrašení návštevníci pláže len prekvapene pozerali, čo sa deje. Na tomto mieste žraloka pravdepodobne vôbec nečakali a nebolo im všetko jedno pri pohľade na zviera, ktoré nevyzeralo veľmi pokojne.

Našťastie, žralok, ktorého druh nebol presne identifikovaný, nikoho nezranil. V okolí Španielska a v Stredozemnom mori sa vyskytuje viac druhov žralokov, dokonca aj žralok veľký biely, no takto blízko pri ľuďoch sa pohybujú iba zriedka. Interakcia medzi nimi a človekom je ešte zriedkavejšia.

Viac o téme: PlážTuristiŽralokBenidorm
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu