Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Vo Viedni našli leteckú bombu: Evakuácia a obmedzenia v doprave

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

VIEDEŇ - Evakuáciu viacerých budov v rakúskom hlavnom meste Viedeň a dočasné obmedzenie premávky na trase metra U6 si dnes vynútil nález leteckej bomby s hmotnosťou 250 kilogramov, ktorú našli popoludní robotníci pri stavebných prácach neďaleko spomínanej trasy podzemnej železnice.

Informáciu priniesla večer tlačová agentúra APA s odvolaním sa na policajného hovorcu Haralda Sörösa. Podľa jeho slov išlo o funkčnú bombu, v ktorej nechýbal zapaľovač. Armádni pyrotechnici, ako aj špecialista na trhaviny rakúskej polície večer zneškodnili pozostatok z druhej svetovej vojny po tom, ako okolie miesta nálezu v okruhu 250 metrov hermeticky uzavreli, vyplýva zo správ verejnoprávneho rakúskeho rozhlasu ORF.

Ešte predtým postavili neďaleko stan s kapacitou asi 120 osôb, dopravný podnik dal na evakuáciu k dispozícii štyri kĺbové autobusy. Uzavretie niektorých cestných komunikácií v okolí (Altmannsdorfer Strasse, Anton Baumgartner Strasse) viedlo podľa rakúskeho automotoklubu ÖAMTC k narušeniu plynulosti cestnej dopravy a vytvoreniu dlhých kolón motorových vozidiel.

Viac o téme: BombaViedeň
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu