Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Spoveď dcéry (26) plukovníka, ktorá utiekla z diktátorskej KĽDR: Zverstvá šialeného Kima!

Kim Čong-un si prezerá novú bombu. Zobraziť galériu (6)
Kim Čong-un si prezerá novú bombu. (Zdroj: SITA/AP)

PCHJONGJANG - Utiekla, aby mohla prezradiť, aké hrôzy ukrýva diktátorský severokórejský režim Kim Čong-una. 26-ročná Hee Yeon Lim poskytla spoveď o brutalite Kimovej Severnej Kórey. O tom, že nemá žiadne hranice svedčia jej mrazivé slová.

Dcéra vysokopostaveného veliteľa armády videla, ako dal Kim rozstrieľať delom 11 členov hudobnej skupiny po tom, čo boli obvinení z výroby pornografického videa. Na popravy, o ktorých svojvoľne rozhoduje, sa musia pozerať aj členovia úzkeho kruhu vedenia strany. Podľa nej dáva popraviť každého, kto sa mu len trochu znepáči.

Severná Kórea v posledných týždňoch pritvrdzuje v rétorike aj v činoch
Zobraziť galériu (6)
Severná Kórea v posledných týždňoch pritvrdzuje v rétorike aj v činoch  (Zdroj: SITA, Topky)

V triedach vyberali iba krásne dievčatá

Hee Yeon Lim prezardila, že Kim si užíva jedlá v hodnote 1000 libier zatiaľ čo milióny ľudí hladuje. Rovnako zarážajúce je, že si Kim robí z mladých školáčok sexuálne otrokyne. Aj napriek tomu, že je ženatý s tromi deťmi. "Do tried vtrhli vojaci a vyberali krásne dievčatá. Dali si záležať na tom, aby vybrali s dlhými rovnými nohami," hovorí Yeon Lim s tým, že ich učili servírovať vodcovi jedlo a robiť mu masáže. Nakoniec sa z nich stali sexuálne otrokyne. Čo by sa stalo s niektorou z nich, keby otehotnela? Prebehlíčka tvrdí, že by sa zrejme vyparili.

Spoveď dcéry (26) plukovníka,
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: rodong.rep.kp)

Na desivé popravy prizerali tisícky ľudí

Podľa nej má tiež rozmiestnené luxusné úkryty po celej krajine. "Donútili nás opustiť triedy a odísť do Pchjongjangu na športové stredisko alebo niečo také ako štadión. Doviedli tam hudobníkov, ktorí boli zviazaní, zamaskovaní a mali zatvorené ústa, aby nemohli prosiť o pomoc a vydávať zvuky. Následne boli pripútaní ku koncom protileteckých diel. Na štadióne sa na popravu prizeralo 10 tisíc ľudí. Ja som stála od miesta popravy asi 75 metrov," opisuje začiatok prípravy na strašnú smrť Yeon Lim.

Potom to prišlo. "Delo vystrelilo, zvuk bol ohlušujúci. Jednom po druhom začali strieľať. Po každom výstrele zmizlo jedno telo, roztrhalo ich na kúsky, krv a časti tiel lietali všade navôkol. Následne prišli do arény tanky a prešli po zvyšných kusoch tiel," tvrdí pre britský portál Severokórejčanka s tým, že nakoniec z hudobníkov nič nezostalo.

Spoveď dcéry (26) plukovníka,
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: rodong.rep.kp)

Nemohla som tri dni jesť

Po týchto udalostiach nemohla prebehlíčka ani len jesť. "Cítila som sa z toho veľmi zle. Tri dni som kvôli tomu nemohla jesť, žalúdok sa mi stále chvel. Napriek nášmu postaveniu sme sa báli. V Pchjongjangu som videla hrozné veci."

Mediálny obraz Kima je iba súčasťou propagandy. "V skutočnosti sa iba bojí. Kim Čong-un hrozí vojnou, pretože sa cíti byť zatlačený  do kúta. Bojí sa, že jeho režim skončí a on nemá kam utiecť. Musela som utiecť, ale on vie, že nemá kam a preto sa tvári, že je silný," končí rozprávanie o severokórejskom režime Yeon Lim.

Kim Čong Un oslávil
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA/AP)

Severnú Kóreu riešia lídri sveta

Severokrórejský jadrový program je kľúčovou témou všeobecnej rozpravy 72. Valného zhromaždenia OSN, ktoré sa začalo v New Yorku. Krajina opäť provokuje svojimi nukleárnymi testami a raketovými odpáleniami, ktoré lietajú už aj ponad Japonsko. Viacerí predstavitelia USA naznačujú, že útok na Severnú Kóreu je možný.

Trump v OSN vyhlásil, že Kim ženie krajinu do záhuby
Zobraziť galériu (6)
Trump v OSN vyhlásil, že Kim ženie krajinu do záhuby  (Zdroj: SITA/AP Photo/Richard Drew)

Viac o téme: Kim Čong-unSeverná KóreaHee Yeon Lim
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu