Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Nepokoje v americkom St. Louis pokračujú: Zatkli viac ako 80 ľudí

Dav protestuje proti zásahu policajta neďaleko predmestia St. Louis
Dav protestuje proti zásahu policajta neďaleko predmestia St. Louis (Zdroj: SITA)

ST. LOUIS - Stovky policajných ťažkoodencov zasahovali počas noci v centre amerického St. Louis počas tretieho dňa násilností, ktoré vyvolalo zbavenie viny bývalého policajta, ktorý zastrelil Afroameričana.

V súvislosti s hláseniami o vandalizme a poškodzovaní majetku zatkli muži zákona viac ako 80 ľudí a zadržali zbrane. Násilnosti v meste vypukli v sobotu po skončení druhého dňa pokojného protestu proti prepusteniu bývalého policajta. Skupina demonštrantov po ňom odmietla rešpektovať nariadenia polície, aby sa dav rozišiel.

Protesty spustilo piatkové rozhodnutie sudcu prepustiť na slobodu bez obvinenia bývalého policajta Jasona Stockleyho, ktorý v roku 2011 zastrelil po automobilovej naháňačke Afroameričana. V nedeľu sa v uliciach St. Louis zišlo podľa odhadov približne 1000 ľudí, ktorí pochodovali luxusnými ulicami neďaleko univerzitnej štvrte a po bulvári, ktorý je preplnený barmi, reštauráciami a hudobnými klubmi. Demonštranti počas pochodu skopávali kvetináče, rozbíjali okná, rozhadzovali plastové stoličky, pričom útočili aj na členov polície. Pri zásahu bol zranený jeden policajt.

Viac o téme: ProtestySt. Louis
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu