Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Romantická plavba sa zvrtla v nechutné peklo: Nekončiaci maratón vracania, kapitán agóniu natiahol

Tri štvrtiny cestujúcich trpeli morskou chorobou Zobraziť galériu (4)
Tri štvrtiny cestujúcich trpeli morskou chorobou (Zdroj: Foto: YT/EXCLUSIVE LIVE)

LIVERPOOL - Cestujúci, ktorí sa vybrali na plavbu výletnou loďou, zažili najhorších šesť hodín svojho života. Krátko po vyplávaní z prístavu dostali tri štvrtiny cestujúcich morskú nemoc. Nastal katastrofický scenár.

Cestujúci na mori absolvovali hodiny v strašných podmienkach počas rekreačnej plavby z Liverpoolu do Severného Walesu. Okolo 400 ľudí zaplatilo 34 libier za cestu na palube MV Balmoral, ktorá vyštartovala o 9-tej hodine. Krátko po štarte sa ale loď prudko naklonila, začala sa silno kolísať a prevracať. 

Romantická plavba sa zvrtla
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: YT/EXCLUSIVE LIVE)

Romantická plavba sa zvrtla
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: FB/White Funnel Ltd - MV Balmoral/Andrew Pope)

V dôsledku toho prišlo takmer trom štvrtinám ľudí zle. Dostali morskú chorobu a nastalo masové vracanie. Aby pasažieri zabránili nepríjemnému pocitu, zhomaždili sa v batožinovom priestore a spoločne s deťmi si poľahali na zem. Vyvrátené obsahy žalúdkov uskladnil personál lode v igelitových vreciach. Loďou sa šíril nepríjemný zápach zvratkov.   

Romantická plavba sa zvrtla
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: YT/EXCLUSIVE LIVE)

Na lodi nastala doslova vzbura, cestujúci sa chceli vrátiť do prístavu. Nakoniec kompetentní rozhodli, že loď postavená v roku 1949, by sa mala vrátiť do Liverpoolu. "Našťastie, my sme neochoreli, ale okolo nás bolo chorých veľa," povedala Erica Thompsonová (45) z Bromboroughu pre portál liverpoolecho.co.uk. Na výlet zobrala svoju 81-ročnú mamičku. "Ľudia boli veľmi chorí. Bola tam jedna mladá dievčina, asi 12 alebo 13-ročná, a veľmi plakala, pretože sa cítila zle. Snažili sme sa jej pomôcť tým, že sme jej dali jednu z tabliet mojej mamičky proti nevoľnosti na mori."  

Niektorí pasažieri boli zo situácie takí zúfalí, že sa odmietali loďou vrátiť späť, chceli ísť vlakom. Rozhorčení cestujúci sa pýtali, prečo v plavbe pokračovali ďalšie tri hodiny po tom, čo u mnohých prepukla nevoľnosť. Balmoral priplávala späť do Liverpoolu tesne pred 15-tou hodinou, kde už čakali zdravotníci. "My sme opustili Liverpool o deviatej. Do desiatej sa loď začala prudko nakláňať a prevracať. Bolo to také silné, že približne trom štvrtinám z ľudí na palube prišlo zle. Mali morskú chorobu. Deti aj dospelí ležali na zemi, aby chorobu zastavili. Smrad a zvratky boli odporné. Personál začal zhromažďovať vrecká na vracanie do čiernych košov," opísal otrasný zážitok jeden z cestujúcich. 

 

 

 

 

 

 

 

Viac o téme: LoďCestujúciNevoľnosťLiverpool
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu