Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

VIDEO Irma konkuruje na Floride sériovým vrahom: Na účte má doposiaľ 12 nevinných obetí

Škody po hurikáne Irma na Floride
Škody po hurikáne Irma na Floride (Zdroj: Foto: SITA/AP)

MIAMI - Na 12 mŕtvych stúpol na Floride počet obetí hurikánu Irma, ktorý minulý týždeň zasiahol tento americký štát. Informovala o tom dnes agentúra AP.

Podľa úradu guvernéra Floridy Ricka Scotta šesť ľudí zahynulo pri dopravných nehodách, štyria pri zabezpečovaní ochrany svojich nehnuteľností pred búrkou, jeden človek zahynul po zásahu elektrickým prúdom, keď sa dotkol odtrhnutého vodiča vysokého napätia, ďalší človek zomrel na zlyhanie srdca.

Irma, ktorá v pondelok zoslabla na tropickú búrku, po prechode Floridy usmrtila troch ľudí v štáte Georgia a jedného v Južnej Karolíne. Zaplavila pobrežie, polámala stromy, ktoré popadali na domy, a prinútila letisko v Atlante, aby zrušilo stovky letov. Najmenej 35 ľudí zahynulo predtým, keď Irma pustošila karibské ostrovy. V bilancii je aj desať mŕtvych na Kube, kde podľa tamojších štátnych médií najviac osôb zahynulo v Havane, keď príboj morskej vody prenikol hlboko do obývaných štvrtí.

Na ostrove Florida Keys poškodených 25 percent domov

Súostrovie Florida Keys, ktoré ako prvé pocítilo silu hurikánu Irma, keď v nedeľu dorazil na juh Floridy, je opäť sprístupnené. Podľa prvotných odhadov je poškodených až 25 tamojších domov. Presný rozsah škôd sa ešte len zisťuje, pričom pokračujú práce na čistení ciest, kontrole stavu štátnych mostov a obnove elektrického vedenia.

Guvernér Floridy Rick Scott absolvoval v pondelok monitorovací let nad ostrovmi a uviedol, že je strašné, čo videli. "Pre Keys to bude ešte dlhá cesta," povedal. Irma, ktorá medzičasom prudko zoslabla, si v Spojených štátoch vyžiadala už dvanásť obetí na životoch. Šiesti zomreli na Floride, dvaja v Georgii a štyria v Južnej Karolíne. V Karibiku za sebou prírodný živel zanechal ďalších najmenej 37 obetí.

Viac o téme: ObeteFloridaHurikán Irma
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu