Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Šialené nápady Američanov v boji s hurikánom! Zhoďme atómovku a zastreľme ho

Hurikán Irma pustošil Floridu Zobraziť galériu (3)
Hurikán Irma pustošil Floridu (Zdroj: SITA/AP/Ricardo Arduengo)

FLORIDA - Hurikán Irma, ktorý zasiahol Floridu a ďalšie oblasti, postihol mnohých ľudí. Napriek tomu sa našlo pár jedincov, ktorí sa rozhodli dodržiavať americké tradície. Už od 60. rokov sa počas každého hurikánu objaví myšlienka, aby ho odpálili atómovou alebo vodíkovou bombou. Tento rok k tomu pribudla ďalšia kuriózna udalosť.

Práve vďaka nestarnúcej myšlienke o odpálení hurikánu atómovou bombou mal aj tento rok Národný úrad pre oceán a atmosféru plné ruky práce. Opäť mali plné ruky práce s vysvetľovaním toho, prečo to nie je dobrý nápad.

"Okrem faktu, že nie je isté, či by nukleárna nálož vôbec pozmenila búrku, je nutné vziať do úvahy to, že rádioaktívne čiastočky by sa rýchlo rozšírili po okolí. Zasiahli by miesta v obrovských vzdialenostiach a spôsobili by devastujúce problémy pre životné prostredie," uvádza sa na stránkach úradu. "Nie je nutné dodávať, že to nie je dobrý nápad."

Škody po hurikáne Irma
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: SITA/AP)

S myšlienkou na detonáciu hurikánu prišiel podľa časopisu National Geographics v roku 1967 riaditeľ Amerického úradu pre počasie Francis W. Riechelderfer. Vedel si predstaviť, že by jedného dňa odpálili atómovú bombu uprostred hurikánu niekde ďaleko na mori. Táto myšlienka sa následne začala šíriť po výskytoch hurikánu v rôznych médiách.

Nápad bol založený na fakte, že odpálenie jadrovej nálože z ponorky priamo v oku hurikánu by mohlo ohriať studený vzduch nad hurikánom a tým ho rozohnať alebo znížiť jeho intenzitu. Napriek tomu, že bol tento nápad niekoľkokrát vyvrátený, stále sa vracia.

Zastreľme Irmu

Na Facebooku sa k tomu všetkému objavila ďalšia kuriózna udalosť. Viac ako 53-tisíc ľudí sa zaujímalo o udalosť s názvom Zastreľme hurikán Irmu. "Ukážme Irme, že vystrelíme prví," napísali organizátori. "Nič na svete nezničí kúzlo Floridy. Zostaňte silní, strelci."

Smrteľná tropická búrka sa prehnala Floridou a Karibikom. Ryon Edwards, jeden z tvorcov udalosti, ktorá sa stala internetovým fenoménom povedal BBC. "Kombinácia stresu a nudy ma prinútila vytvoriť túto udalosť."

Šialené nápady Američanov v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Na túto výzvu potom reagovala kancelária šerifa v Pasco County na západnom pobreží štátu. Zaslali výzvu všetkým majiteľom zbraní, aby na hurikán nestrieľali. "Nestrieľajte na hurikán žiadnou zbraňou, bude to mať nebezpečné následky."

 

Viac o téme: HurikánFloridaIrma
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu