Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Ďalšie sexuálne násilie v Taliansku: Mladú Fínku mal znásilniť migrant (23) v centre Ríma

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP Photo/Luca Bruno)

RÍM - Talianska polícia zadržala v pondelok v Ríme 23-ročného muža z Bangladéša, ktorý mal obťažovať, znásilniť a napokon obrať o peniaze istú 20-ročnú Fínku. Malo sa tak stať v noci na sobotu neďaleko železničnej stanice Termini.

Spoveď Poľky (26), ktorú brutálne znásilnili v Taliansku: Dvadsať minút najhoršieho pekla

Podozrivého zaistili na jednom z rímskych námestí na základe popisu obete. Z Talianska však v uplynulých týždňoch hlásili viacero prípadov podobného charakteru. Od začiatku roka do konca augusta tam zaznamenali viac ako 2000 prípadov sexuálne motivovaného násilia; 1534 páchateľov bolo talianskej národnosti, ďalších 904 sa grupovalo z radov migrantov. Tí tvorili 40 percent páchateľov podobných trestných činov aj v období rokov 2000-2014.

Pláž, kde došlo k znásilneniu v Rimini
Zobraziť galériu (3)
Pláž, kde došlo k znásilneniu v Rimini  (Zdroj: SITA / AP)

V noci na 26. augusta sa terčom útoku štyroch Afričanov stal na pláži v Rimini poľský pár. Partnerovi útočníci vtedy veľmi ublížili, ženu opakovane znásilnili a podobne sa zachovali neskôr aj k peruánskej prostitútke. Kým traja z vypátraných násilníkov - bratia vo veku 15 a 16 rokov z Maroka a 17-ročný Nigérijčan - žijú s rodinami v Taliansku, 20-ročný Konžan prišiel do krajiny ako utečenec.

Podozrivý migrant z Konga
Zobraziť galériu (3)
Podozrivý migrant z Konga  (Zdroj: FB/Guerlin Butungu)

V juhotalianskom meste Potenza 5. septembra sa iný Afričan neúspešne pokúsil znásilniť 50-ročnú ženu. Zadržali ho dvaja okoloidúci muži, ktorí ho odovzdali policajtom. Vo Florencii sa počas uplynulého víkendu stali obeťou sexuálneho násilia i dve americké študentky. V tomto prípade boli násilníkmi dvaja talianski policajti, ktorí však nástoja na tom, že Američanky so všetkým súhlasili. Tie ale tvrdia, že boli pod vplyvom alkoholu. Celá kauza je v štádiu vyšetrovania.

Viac o téme: ZnásilnenieRím
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu