Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Obrovská sila prírody v priamom prenose! Najkrajšia pláž Karibiku zmizla, hurikán ju vysal

Zobraziť galériu (8)
(Zdroj: YouTube)

NASSAU - Hurikán Irma úraduje už niekoľko dní a nezastaví sa pred ničím. Sila ničivého živlu do seba vtiahla vodu z pobrežia Bahám. Meteorológovia vysvetlili príčinu zvláštneho javu. Obyvatelia ani turisti sa nemusia obávať, voda sa pomaly na vysušené pláže vracia.

Fotky a videá nevídaného fenoménu zaplavili sociálne siete. Jedny z najkrajších pláži sa ocitli bez kvapky vody. Hurikán Irma úradoval aj na Bahamách. Príčinou bol podľa slov meteorológov nízky tlak v centre búrky, ktorý spôsobil, že voda začala stúpať a postupne ustupovať od pobrežia. Obyvatelia ani turisti sa však nemusia obávať, odborníci potvrdili, že sa voda vráti.

Obrovská sila prírody v
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: YouTube)

Krása, ktorá je momentálne minulosťou
Zobraziť galériu (8)
Krása, ktorá je momentálne minulosťou  (Zdroj: YouTube)

"Nemôžem tomu uveriť. Som na Long Islande, na Bahamách a v oceáne nie je voda!" napísala jedna užívateľka sociálnej siete Twitter. Takýchto postrehov sa objavilo mnoho. Krajiny postihnuté vyčíňaním hurikánu Irma sa musia vyrovnávať s ničivými dôsledkami, ktorými je napríklad aj tento konkrétny. Hurikán zasiahol Bahamy v piatok a svojou silou zmenil štruktúru oceánskeho dna v blízkosti Long Islandu. Nemalo by však trvať dlho a všetko by sa malo vrátiť do svojho pôvodného stavu.

Situácia na jednej z najkrajších pláži na Bahamách
Zobraziť galériu (8)
Situácia na jednej z najkrajších pláži na Bahamách  (Zdroj: YouTube)

Obrovská sila prírody v
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: YouTube)

Floridu zasiahol rovnaký osud

Voda sa vyparila aj z niekoľkých miamských pláži. Voda ustúpila a hladila poklesla takmer o meter. Hurikán Irma zasiahol južné ostrovy Floridy, pričom pevnina nie je výnimkou. Do krytov sa ukrylo 127 000 ľudí, ktorí nemali kam ísť. Silný vietor vyvracia stromy a zabrať dáva aj elektrickému vedeniu. Len na Floride je bez elektriky milión domácností.

Fenomén, plávajúce prasiatka na Bahamách
Zobraziť galériu (8)
Fenomén, plávajúce prasiatka na Bahamách  (Zdroj: flickr/cdorobek)

Obrovská sila prírody v
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: flickr/cdorobek)

Americké Národné stredisko pre hurikány oznámilo, že Irma so sebou priniesla život ohrozujúci víchor na väčšine polostrova. Starosta Tampy vydal zákaz nočného vychádzania. Bez prúdu bojuje už takmer dva milióny domácnosti. Na Twitteri zverejnil varovanie: "Je čas sa pripraviť, táto búrka nás udrie do tváre."

Veľkou atrakciu nádherných pláži na Bahamách sú plávajúce prasiatka 

Viac o téme: KatastrofaHurikánOceánBahamyIrma
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu