Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Šok pre pražských policajtov: V byte zberateľa našli muníciu a rádioaktívny predmet

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstockphotos.com)

PRAHA - Veľké množstvo munície a predmet s rádioaktívnym žiarením objavila pražská polícia v byte zberateľa vojnovej techniky v Prahe 10. Z domu muselo byť evakuovaných 26 ľudí. Okrem pyrotechnika musel na miesto doraziť aj špeciálny tím, ktorý preskúma rádioaktívny predmet.

Príbuzní zberateľa, ktorí byt v panelovom dome na Želivecké ulici vypratávali, najprv polícii v nedeľu okolo 21:00 oznámili, že asi objavili nášlapnú mínu. "Policajný pyrotechnik následne skonštatoval, že tento konkrétny predmet nie je nijako nebezpečný, nakoľko ide o alternátor, čo ale nemusí laik na prvý pohľad rozoznať." vyjadril sa hovorca polície Tomáš Hulan. "Počas ďalšej prehliadky bytu našli policajti značné množstvo vojenskej munície voľne uloženej na rôznych miestach po byte." doplnil.

Pyrotechnik potom nariadil okamžitú evakuáciu celého vchodu domu. Po ukončení evakuácie, ktorá trvala do polnoci, zahájil pyrotechnik prehliadku nájdenej munície. Počas nej bol objavený taktiež predmet, ktorý vydával rádioaktívne žiarenie. Bližšie informácie však zatiaľ policajti nezverejnili.

Viac o téme: MuníciaPrahaČeská republikaRádioaktívny predmet
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu