Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Neúspešný kandidát na amerického prezidenta šokuje: Bojujem s krutou formou rakoviny

John McCain
John McCain

WASHINGTON - Vplyvný americký republikánsky senátor, ktorému nedávno diagnostikovali nádor na mozgu, v nedeľnej talkshow v televízii CNN vyhlásil, že hoci je jeho choroba zákerná, liečba prebieha dobre a diagnóza je "celkom dobrá". Informovali o tom agentúry Reuters a AP.

Bývalý neúspešný kandidát na prezidenta uznal, že jeho aktuálna situácia predstavuje ťažkú skúšku pre celú jeho rodinu, ale ostáva optimisticky naladený. "Čelím výzve, no v minulosti som už čelil rôznym výzvam, a preto som pevne odhodlaný prekonať aj túto," vyhlásil 81-ročný senátor za štát Arizona, s tým, že všetky doterajšie výsledky testov boli "excelentné".

Republikánsky senátor v relácii s názvom State of the Union tiež povedal, že dúfa, že ľudia si ho zapamätajú, ako niekoho, kto slúžil svojej krajine. "(Niekto, kto) urobil aj veľa chýb a omylov, ale slúžil svojej krajine ... čestne." McCainovi 14. júla odstránili krvnú zrazeninu, ktorá sa mu vytvorila nad ľavým okom. Histologické vyšetrenie o päť dní neskôr ukázalo, že má zhubný nádor mozgu známy pod názvom glioblastóm. Napriek rádioterapii a chemoterapii senátor naďalej vykonáva svoje pracovné úlohy.

Viac o téme: RakovinaJohn McCainSpojené štáty
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu