Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Dramatická situácia v Taliansku: Extrémne prudké búrky si vyžiadali najmenej šesť obetí

Na snímke záchranári a hasiči pracujú na mieste, kde prišli o život piati ľudia po záplavách v talianskom meste Livorno.
Na snímke záchranári a hasiči pracujú na mieste, kde prišli o život piati ľudia po záplavách v talianskom meste Livorno. (Zdroj: Foto: TASR/Alessio Novi/ANSA via AP)

LIVORNO - Šesť obetí na životoch si vyžiadali dnes prudké búrky, ktoré zasiahli taliansky región Toskánsko. Ďalšie tri osoby sú nezvestné, informovala agentúra APA s odvolaním sa na talianske médiá.

V dôsledku extrémneho počasia zahynuli v meste Livorno štyria členovia jednej rodiny, keď ich dom zavalil zosuv pôdy. Ďalší človek prišiel o život v obci Montenero pri Livorne a medzi obete búrok je zaraďovaná i osoba, ktorá v danej oblasti zahynula pri dopravnej nehode.

Úrady v Livorne opisovali tamojšiu situáciu ako dramatickú. Záplavy po výdatnom daždi hlásili taktiež z toskánskeho mesta Pisa, ale aj z Ríma, ktorý v uplynulých týždňoch trpel nedostatkom vody v dôsledku sucha. Podľa údajov agentúry DPA záchranári v oblastiach okolo Livorna a Pisy absolvovali približne 160 výjazdov. Taliansky úrad civilnej ochrany varoval, že búrky sprevádzané silným dažďom a vetrom môžu napáchať škody na rozsiahlom území.

Viac o téme: ObeteDaždeTaliansko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu