Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Oslava narodenín na dovolenke sa pre Rebeccu zvrtla: FOTO Krásku našli v bezvedomí, z nálezu mrazí

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Twitter)

IBIZA - Bola mladá, krásna a plná ambícií. Rebecca Brocková sa vybrala na známy španielsky ostrov osláviť narodeniny svojich dvoch kamarátov. Pre študentku práva sa výlet plný zábavy stal posledným. Mladá dáma sa už ku svojej rodine nikdy nevráti. Jej mŕtve telo bolo nájdené v hotelovej izbe. Polícia začala vyšetrovanie a zistenia sú zarážajúce.

Tragédia sa odohrala ešte v septembri roku 2015. Rebecca so svojimi priateľmi vycestovala na známy španielsky ostrov Ibiza. V pláne bolo osláviť narodeniny dvoch kamarátov. Pre študentku práva sa tento zábavný výlet stal osudným. Rebecca zrazu zmizla a s nikým sa od 23. Septembra nekontaktovala. Ako sa neskôr zistili, posledné hotelové zábery, na ktorých bola zachytená pochádzali z 22. septembra.

Tragický nález

"Ráno 28. septembra bola zosnulá nájdená v hotelovej izbe," informoval súdny lekár Mairin Casey. Mladú ženu v hotelovej izbe našiel personál ležať v kaluži krvi. Dátum úmrtia sa určil na 26. septembra. Príčinou úmrtia mala byť nežiaduca reakcia na požité lieky. "Becky zomrela na intoxikáciu MDMA bežne známu ako extáza. Neexistovalo žiadne podozrenie z útoku."

Oslava narodenín na dovolenke
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Twitter)

Španielska polícia v prípade začala vyšetrovanie, po tom, čo sa preukázalo, že v krvi študentky sa nachádzalo dvojnásobné množstvo smrteľnej dávky. Šok prišiel po tom, čo v žalúdku Rebeccy Brockovej našli päť plastových balíčkov s tabletkami extázy. Informovali o tom španielske úrady a dodali, že mohlo trvať štyri hodiny, dokým k niečomu došlo.

Študentkina matka verí, že jej dcéru niekto prinútil k prehltnutiu drogy. Zarmútená a zničená pani Brocková tvrdí, že Rebecca by dobrovoľne pilulky neužila. Priznala síce, že jej dcéra už v minulosti experimentovala s kokaínom ale aj napriek tomu si nemyslí, že by užila tak veľké množstvo extázy. "Vyskúšala kokaín s ľuďmi, ktorých veľmi dobre poznala. Následne sa priznala svojej sestre, že sa jej to nepáčilo a ňu nemusí mať obavy. Mala absolútne jasno v tom, čo do svojho tela dostane," prezradila matka Margarita.

Oslava narodenín na dovolenke
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Twitter)

V tele mladej ženy sa okrem drogy našiel aj alkohol. Vyšetrovatelia pracujú aj s teóriou, že smrť u Becky nastala po tom, čo sa roztrhol balíček s extázou v jej žalúdku. "Najpravdepodobnejšou príčinou smrti je toxicita extázou. Krv vedľa jej hlavy ma vedie k uvereniu, že utrpela traumu. Je pravdepodobné, že smrť nastala niekoľko hodín po roztrhaní balíčka," informoval patológ Derek Robson.

Becky pochádzala s usporiadanej rodiny. Jej rodičia sa o ňu veľmi pekne starali. Bola to mladá, spoločenská žena, ktorá mala veľa priateľov. Mala veľmi blízky vzťah so svojou sestrou. Ambícióznosť jej tiež nechýbala. Vo svojich 18 rokoch sa vybrala študovať do zahraničia. Čo sa v osudnú noc naozaj odohralo, sa zúfalá rodina a priatelia pravdepodobne nikdy nedozvedia. "Asi sa nikdy nedozvieme, ako sa jej balíčky s drogami do brucha dostali. Počas pobytu nikto nevidel, že by brala drogy. To aspoň tvrdia," uzavrela nešťastná matka. 

Viac o téme: TragédiaDrogySmrťŠtudentka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu