Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Trumpov syn na výsluchu pred senátom: Odpoveď na obvinenia o ruskom vplyve

Donald Trump Jr.
Donald Trump Jr. (Zdroj: SITA/AP Photo/Richard Drew)

WASHINGTON - Najstarší syn amerického prezidenta Donalda Trumpa dnes pred senátnym výborom pre súdnictvo uviedol, že sa nebránil získaniu informácií o "zdraví, charaktere a spôsobilostiach" Hillary Clintonovej, keď súhlasil s účasťou na minuloročnom stretnutí s ruskou právničkou.

Donald Trump ml. sa tak vyjadril v úvodnom slove pred výborom Senátu, ktorý ho vypočúval za zatvorenými dverami. Hovoril o schôdzke, na ktorej sa v júni 2016 on a členovia kampane vtedajšieho prezidentského kandidáta Donalda Trumpa stretli s ruskou právničkou Nataliou Veseľnickou. Tá mu mala údajne poskytnúť kompromitujúce informácie o prezidentskej kandidátke Demokratickej strany Hillary Clintonovej. Donald Trump ml. tiež pred výborom uviedol, že ani on, ani nikto, koho pozná, sa nespolčil s akoukoľvek zahraničnou vládou počas prezidentskej kampane. O jeho pripravenom vyhlásení pred výborom ako prvý informoval denník The New York Times, uviedla agentúra AP.

Na schôdzke v budove Trump Tower v New Yorku bol aj Trumpov zať Jared Kushner a Paul Manafort, ktorý sa o niekoľko dní nato stal šéfom jeho kampane. Trumpov tábor pritom dlho trval na tom, že nikto spojený s kampaňou nemal žiadne kontakty s Rusmi snažiacimi sa ovplyvniť americké prezidentské voľby. Samotný Trump mladší sa neskôr vyjadril, že Veseľnická mu nijaké informácie o Clintonovej neposkytla a stretnutie s ňou bolo pre neho len stratou času.

Viac o téme: Spojené štátyDonald Trump jr.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu