Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Antonín zobral spravodlivosť do vlastných rúk: Šokujúca spoveď spoza mreží, vražda svokra

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

PRAHA - Naozaj bizarný príbeh. Antonín už ďalej nemohol znášať strašné správanie svojho svokra a tak sa rozhodol konať. Jeho manželka bola na pokraji zúfalstva, prežila srdcový kolaps. Povedal si dosť a zobral osud do vlastných rúk.

Luděk psychicky týral svoju vlastnú dcéru a manželku Antonína Pospíšila (67). Nadávky a hnev ju nakoniec stáli zdravie. Antonín tieto hrozné roky nakoniec nevydržal a rozhodol sa celé trápenie ukončiť. Siahol po zbrani a zabil Luďka.

Za túto vraždu dostal od súdu 13 rokov. Antonín svoj čin vysvetľuje v liste, ktorý poslal médiám. Tvrdí, že sa obetoval za manželku.

K vražde došlo 16. marca 2016 v Bedihošti. Antonín dvomi ranami zabil Luďka (†86). "Zabil som svojho svokra vo veľkom vzrušení. Videl som mučiteľa a možného vraha mojej ťažko chorej manželky. Verím, že na rozdiel od mňa sa bude tešiť z našich vnúčat. Zaslúži si moju obeť," píše Antonín v liste, ktorý poslal MF Dnes.

Už na svadbe mu svokor vytýkal, že pre jeho dcéru nie je dosť dobrý. "Poď, rozdáme si to spolu, provokoval ma k bitke. On ateista, člen Komunistickej strany, nemohol rozdýchať, že som veriaci," tvrdí odsúdenec.

Pre Luďka nikdy nebol dobrý, aj keď bol šikovný majster a doma opravil, čo bolo treba. "Pre neho som bol hňup, debil a hajzel, to sú tie slušnejšie. Svoju dcéru predo mnou schválne deptal a čakal, že sa jej zastanem, ale ja som mlčal. V duchu som trpel a modlil sa."

Keď Luďkovi umrela manželka, prišlo ešte väčšie peklo. Kvôli problémom Antonínova manželka a Luďkova dcéra prežila dvojnásobné zlyhanie srdca. "Raz, keď nemohol nájsť noviny, prirazil ju k radiátoru a začal ju dusiť. Vtedy som bol u syna. Na súde o tom radšej nehovorila, hanbila sa."

Na súde však zaznelo, že išlo o Antonínovu chladnokrvnú popravu. Tí, ktorí poznali Luďka, ho nemali radi. Naopak, o Antonínovi hovorili ako o dobrákovi. "Strávil som rok vedľa nich, a tak viem, že to bolo ťažké psycho. Jeho svokor reval na mňa. Ten človek v obci nemal jediného priateľa," povedal starosta obce Jiří Zips. "Aj keby sa rozišli, starý by im nedal pokoj."

Viac o téme: SvokorAntonín Pospíšil
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu