Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Nečakaný zvrat pri leteckej šou: Muž sa zrútil z vrtuľníka, smrteľný pád stovky metrov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

BRUSEL - Belgická armáda pátrala po pilotovi, ktorý počas leteckej šou na východe krajiny vypadol z vojenského vrtuľníka. Informuje o tom spravodajský portál BBC s odvolaním sa na tamojšie médiá. Podľa nich sa podujatie uskutočnilo v obci Amay pri meste Liege a z helikoptéry typu Agusta A-109 v rámci neho vyskočili traja vojaci s padákmi.

Pilot s kopilotom, ktorý im pomáhal pri zoskoku, však padáky nemali. Po tom, ako trojica vyskočila, si kopilot všimol, že je pilotovo miesto prázdne a dvere na jeho strane sú otvorené dokorán. Následne sa chopil riadenia a bezpečne pristál. Nezvestný pilot padal z výšky niekoľko stoviek metrov, píše BBC. Dôvod jeho pádu zatiaľ nie je známy.

Telo našla polícia 

Belgická polícia našla telo pilota, ktorý v nedeľu počas leteckej šou na východe krajiny vypadol z vojenského vrtuľníka. Ako informuje spravodajský portál BBC s odvolaním sa na miestne médiá, muža našli v lese blízko mesta Huy. Na mieste sú momentálne forenzní experti. Príčina pádu zatiaľ nie je známa, podľa vyšetrovateľov je jedným z možných motívov aj samovražda. 

 
 
Viac o téme: VojakVrtuľník Nešťatie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu