Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Podozrivého sýrskeho teroristu našli obeseného v cele: Pravdepodobne spáchal samovraždu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BERLÍN - Sýrčana, ktorého zadržali v Nemecku pre podozrenie z členstva v teroristickej organizácii, našli obeseného v jeho väzenskej cele v nápravnom zariadení v Hamburgu. Informovala o tom agentúra AP.

Muža ktorého nemecké úrady identifikovali len ako 40-ročného Abdullaha K., našli obeseného dnes ráno pri bežnej kontrole. Podľa predstaviteľa nápravného zariadenia v Hamburgu neboli u Abdullaha K. v minulosti pozorované "sklony k samovražde" a na minulotýždňovom psychologickom vyšetrení pôsobil "vyrovnane".

Abdullah K., ktorého spolu s Mustafom K., Sultanom K. a Ahmedom K. zadržali v júni, čelil v Nemecku obvineniu z členstva v teroristickej organizácii. Všetci štyria boli od konca roku 2012 členmi skupiny Front an-Nusra a v jej radoch sa v meste Rás al-Ajn zapojili do bojov proti sýrskym vládnym silám.

Mustafu a Sultana obvinila nemecká prokuratúra aj z vojnových zločinov, ktorých sa údajne dopustili tým, že sa v Rás al-Ajne podieľali na vyháňaní obyvateľov z ich domovov a drancovaní ich majetku. 

Viac o téme: ObesenieVäzenieTeroristaNemecko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu