Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Zeman opäť perlil a Česi sa hanbia: Mladé dievčatá by vyzliekal, bacuľky nech sú zahalené!

Miloš Zeman
Miloš Zeman (Zdroj: SITA/AP Photo/Tran Van Minh)

PRAHA - Český prezident Miloš Zeman si pustil ústa na špacír a tak to aj dopadlo. Ukázal sa ako chlípnik - mladým ženám by totiž veľmi rád demonštratívne strhával burkiny.

Posledné týždne našich západných susedov trápi otázka, čo s burkinami - tradičným moslimským odevom na plávanie. Zbytočnú hystériu spôsobila predovšetkým fotka moslimskej ženy v jednom z českých aquaparkov.

Český prezident sa pre portál Blesk vyjadroval, či si nemyslí, že vlna nenávistných komentárov je prehnan ouhystériou kvôli kúsku odevu.„Záleží na tom, ako tie ženy vyzerajú. Sú ženy, ktoré by mali byť zahalené čo najdôkladnejšie kvôli tomu, aké sú ich proporcie," povedal Zeman, ignorujúc podstatu otázky. 

Zároveň dodal, že to platí nielen pre moslimské ženy. Podľa slov kontroverznej hlavy štátu sú tu ale aj „dievčatá", ktorým by tú burkinu strhol, aby demonštroval za nepoužívanie burkin, pokračoval s úsmevom.

Pravidlá by mali platiť pre všetkých, tvrdí

„Nikdy neviete, z hľadiska elementárnej hygieny, čo v tých textíliách môže byť za svinstvo," vysvetľoval svoj postoj k burkinám už seriózne, na čo ho moderátor upozornil, že ide o plavkovinu a podľa hygienikov z tohto hľadiska nebezpečenstvo nevyplýva.

„Nie som expert na plavkovinu, len si myslím, že pravidlá by mali platiť pre všetkých. Nie je dôvod, aby sa v českých bazénoch niekto kúpal v arabskom oblečení," povedal prezident a dodal, že násilie a nenávisť ako vhodnú odpoveď nepovažuje, no slušné upozornenie, že porušujú domáce pravidlá, áno.

Viac o téme: Česká republikaMiloš Zeman
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu