Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Venezuela odpovedala na nové sankcie USA: Veľká demonštrácia vojenskej sily

Prehliadka milícií v uliciach metropoly Caracas.
Prehliadka milícií v uliciach metropoly Caracas. (Zdroj: SITA/AP Photo/Ricardo Mazalan)

CARACAS - Vo Venezuele sa v sobotu konali vojenské cvičenia, ktoré nariadil prezident Nicolás Maduro skôr v priebehu mesiaca po tom, ako prezident USA Donald Trump poznamenal, že nevylúčil vojenské riešenie krízy v juhoamerickej krajine.

Tisíce vojakov a príslušníkov ozbrojených, vládou podporovaných milícií pochodovali na prehliadke v uliciach metropoly Caracas. Podľa štátnej televízie manévre preukázali, že krajina je pripravená brániť sa pred "imperialistickými hrozbami", píše agentúra DPA. Minister obrany Vladimir Padrino spustil cvičenia v Caracas, kde sledoval výcvik ostreľovačov a následne vykonal inšpekciu jednotiek na palube obrneného vozidla.  

Cvičenia by mali pokračovať aj dnes za účasti približne 200.000 armádnych príslušníkov a vyše 500.000 členov milícií. Maduro už dlho obviňuje Washington z prípravy invázie do Venezuely a opozíciu zo spolupráce s USA s cieľom zosadiť jeho vládu. Tento piatok Spojené štáty uvalili na Venezuelu nové finančné sankcie, v dôsledku čoho Caracas obvinil Washington z "podporovania humanitárnej krízy" v krajine.

Viac o téme: SankcieVenezuelaCaracasSpojené štáty
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu