Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Incident pred Buckinghamským palácom: Muž na policajtov zaútočil mečom

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Muž, ktorého zadržali po tom, ako v piatok večer pred Buckinghamským palácom napadol troch policajtov, použil pri svojom útoku meč. Informoval o tom šéf protiteroristickej jednotky Metropolitnej polície Dean Haydon.

Ako uviedol, celý incident začal tým, že 26-ročný útočník úmyselne prišiel svojím autom na zakázané miesto pred palácom k zaparkovanej policajnej dodávke. Keď ho následne policajti konfrontovali, on sa načiahol po 122-centimetrov dlhom meči a opakovane kričal "Allahu akbar". Podľa prvotných informácií muž na strážcov zákona zaútočil nožom.

Všetci traja policajti pri zatýkaní utrpeli ľahké zranenia, útočníka zase s ľahkými poraneniami previezli do nemocnice a následne do väzby na policajnej stanici. V Buckinghamskom paláci sa v čase incidentu nenachádzal žiadny člen kráľovskej rodiny.

Vyšetrovatelia predpokladajú, že muž konal sám, a preto v sobotu nepátrali po ďalších podozrivých. Členovia protiteroristickej jednotky len v rámci vyšetrovania prehľadávajú Luton, odkiaľ muž pochádza, informuje agentúra AP. Podľa očitých svedkov bolo zásah polície veľmi rýchly. Za pohotové zneškodnenie muža už strážcov zákona pochválila premiérka Theresa Mayová či starosta Londýna Sadiq Khan.

Viac o téme: MečLondýn
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu