Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Najdrahšia dovolenka! Saudský kráľ si užíval mesiac v Maroku, takto vyzerá luxus za 84 miliónov

Saudský kráľ Salmán bin Abd al-Azíz Zobraziť galériu (2)
Saudský kráľ Salmán bin Abd al-Azíz (Zdroj: YouTube)

TANGER – Saudský monarcha si doprial dovolenku o akej sa väčšine z nás ani nesníva. Na svoj oddych minul približne 84 miliónov eur. Nemyslel však pri svojom oddychu len na seba. Pre svojich kamarátov, príbuzných a spolupracovníkov zabezpečil luxusné bývanie a drahé autá. Salmán bin Abd al-Azíz si na svoje postavenie kráľa zvykol veľmi rýchlo a ako sa zdá užíva si plnými dúškami.

Kráľovská dovolenka, inak sa nedá nazvať mesiac oddychu saudského kráľa Salmána bin Abd al-Azíza (81). Šéf ropnej veľmoci sa stal saudským kráľom pred dva a pol rokom a odvtedy si užíva všetky výhody. Výnimkou nie sú ani luxusné dovolenky. Poslednou jeho cestou za oddychom bolo kráľove obľúbené Maroko. Mesiac v tejto destinácií mu z účtu strhol približne 84 miliónov eur. Suma, o ktorej sa väčšine ľudí ani nesníva, je pre muža, ktorý má na konte viac ako 14 miliárd eur len zrnkom piesku.

Najdrahšia dovolenka! Saudský kráľ
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube)

Saudský monarcha ale dokázal, že myslí aj na iných. Do svojho milovaného marockého mesta Tangier, kde si nechal vybudovať honosný palác, súkromný prístav a tri heliporty, zavolal aj ministrov, poradcov, príbuzných a spolupracovníkov. Pre svojich hostí zaplatil 800 izieb v niekoľkých luxusných hoteloch a prenajal 200 luxusných automobilov. Aj samotný kráľ si nechal zo Saudskej Arábie doviezť dve predĺžené limuzíny značky Mercedes-Benz S600.

Obľúbená dovolenková destinácia Slovákov prináša prekvapenie: Stretnúť tam môžete TIETO osobnosti

Úplne presné náklady na mesačnú dovolenku nie sú známe. Podľa izraelského denníka sa ale suma môže pohybovať okolo spomínaných 84 miliónov eur. Finančne náročná dovolenka mala prospech aj pre druhú stranu. Ako uviedli marocké média kráľov pobyt pokryl 1,5% ročného príjmu zo zahraničného cestovného ruchu Maroka. Jednoducho povedané, oplatilo sa to všetkým!

Viac o téme: DovolenkaMonakoSalmán bin Abd al-Azíz
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu