Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Hororový prípad novinárky, ktorá zmizla pri reportáži na mori: Mrazivá spoveď o sekundách smrti

Kim Wallová Zobraziť galériu (4)
Kim Wallová (Zdroj: SITA/Tom Wall via AP)

KODAŇ - Časti ľudského tela nájdené v pondelok v zálive pri Kodani patria 30-ročnej nezvestnej švédskej novinárke Kim Wallovej. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na dnešné vyhlásenie dánskej polície.

Švédska novinárka Kim Wallová bola naposledy videná 10. augusta

Wallová sa zúčastnila plavby ponorkou v spoločnosti vynálezcu Petra Madsena

Ponorka sa potopila, Madsen sa zachránil a Wallová bola nezvestná

Vynálezca ponorky polícii poskytol nepravdivú výpoveď

Wallovej vyplavené telo našiel v pondelok večer cyklista na pobreží neďaleko Kodane

Madsen napokon tvrdil, že novinárka zahynula pri nehode a on ju vyhodil z paluby

Vynálezca sa stal podozrivým zo zabitia nevinnej ženy 

Hororový prípad novinárky, ktorá
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Kim Wall, YouTube)

Wallová zmizla pred 13 dňami, keď došlo k potopeniu ponorky dánskeho vynálezcu Petra Madsena, ktorý ju vzal na palubu. Podľa zistení polície boli nájdené časti tela oddelené úmyselne. Zohavené novinárkine telo bolo nájdené bez hlavy, nôh a rúk. "Testy DNA preukázali, že torzo tela patrí Kim Wallovej," uviedla kodaňská polícia na svojom účte Twitteri.

Peter Madsen
Zobraziť galériu (4)
Peter Madsen  (Zdroj: SITA/Niels Hougaard/Ritzau. File via AP)

Wallovú naposledy videli 10. augusta večer, ako nastupuje v Kodani do Madsenovej ponorky, ktorá sa následne potopila, čo podľa vyšetrovateľov mohlo byť dôsledkom úmyselného konania. Telo novinárky v nej nenašli a Madsen spočiatku tvrdil, že pasažierku vysadil na malom ostrove. Vynálezca podozrivý zo zabitia Wallovej však potom tvrdil, že zahynula pri nehode na palube a následne jej telo vyhodil do vody v zálive Köge ležiacom juhozápadne od Kodane.

Hororový prípad novinárky, ktorá
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Kim Wall, YouTube)

Dánske a švédske námorné úrady zmapovali celú cestu ponorky v zátoke Köge a v úžine Öresund. Do oblasti boli niekoľkokrát vyslaní aj potápači. Torzo ženského tela objavil v pondelok 21. augusta cyklista na pobreží neďaleko Kodane. 

Nemala nikdy vyplávať

Na bezhlavom torze nájdenom v pondelok v zálive pri Kodani, ktoré dnes identifikovali ako telesné pozostatky nezvestnej švédskej novinárky Kim Wallovej, boli nájdené poranenia naznačujúce, že k telu bol ako záťaž pripevnený kus kovu. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na dnešné vyhlásenie dánskej polície.

V ponorke dánskeho vynálezcu Petra Madsena, v ktorej bola Wallová videná naposledy, sa tiež našli stopy jej krvi, uviedol na tlačovej konferencii Jens Möller Jensen, hlavný vyšetrovateľ Wallovej prípadu. Rodina novinárky je z jej smrti "nekonečne zarmútená". "Nemôžeme pochopiť rozsah nešťastia a zostáva veľa otázok, na ktoré treba odpovedať," uviedla na Facebooku Wallovej matka Ingrid.

Viac o téme: PonorkaKodaňKim WallováPeter Madsen
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu