Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Najmocnejšia zbraň USA, ktorá môže udrieť na každom mieste na svete: KĽDR zničí do 30 minút

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

HELENA – Severozápadná Amerika ukrýva hlboko pod zemou zamknutých a pripravených 150 jadrových rakiet. Tie sú ničivejšie ako atómová bomba, ktorá v roku 1945 zasiahla Hirošimu. Neexistuje ani žiadne obmedzenie, kamkoľvek na svete sa dostane do pol hodiny. O ich vypustení rozhoduje jediný človek a to americký prezident Donald Trump.

V americkom severozápadnom štáte Montana sa ukrýva 150 kusov jadrových rakiet Minuteman III. Sú zamknuté a vždy pripravené na použitie. Nezáleží na hodine, iba na prijatí rozkazu od amerického prezidenta Donalda Trumpa, ktorý tento mesiac sľúbil Severnej Kórei "oheň a zúrivosť, akú svet doposiaľ nevidel". Rakety, ktoré ukrýva americká zem sú 20 krát silnejšie ako atómová bomba, ktorá zasiahla Hirošimu. Akýkoľvek cieľ, ktorý sa zadá, dokáže dosiahnuť za pol hodinu. Výnimkou nie je ani Severná Kórea.

Najmocnejšia zbraň USA, ktorá
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube)

K ničivej zbrani sa vyjadril aj bývalý minister obrany Leon Panetta: "Myslím, že je to veľmi nebezpečné. Možno ide o najnebezpečnejšiu hrozbu, akej sme čelili od kubánskej raketovej krízy." Napätie medzi Amerikou a Severnou Kóreou trvá niekoľko mesiacov a situácia sa posledné týždne poriadne vyostruje. Krajiny si navzájom adresujú rôzne hrozby a zostatok sveta situáciu len nervózne sleduje.

Televízny program Channel Nine 60 Minutes získal vzácne zábery na jadrové zariadenie nachádzajúce sa v Montane. Ide ale len o časť obrovského arzenálu, ktorý slúži ako odstrašujúci prostriedok. Existuje ho oveľa viac.

Potrebný výcvik a 24 hodinová pripravenosť

Pri takejto operácií je potrebný neustály tréning, ako manipulovať a narábať so zbraňami. Seržantka Jennifer Hubnerová priznala, že v momente ako príde rozkaz z Bieleho domu, ona a jej kolegovia musia byť pripravení. "Každý z nás dúfa, že ten deň nenastane práve v deň keď ideme do práce. Dúfame, že naši priatelia dvakrát premýšľajú pred tým, ako sa rozhodnú použiť voči nám či voči našim spojencom zbrane hromadného ničenia," povedala. 

Viac o téme: OdpálenieAmerikaJadrová raketa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu