Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

PRÁVE TERAZ Nešťastie v českej továrni: Došlo k explózii, hlásia zranených

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: topky)

PARDUBICE - V areáli českej továrne na výbušniny Explosie v meste Pardubice došlo dnes predpoludním k výbuchu. Tri osoby utrpeli stredne ťažké zranenia. Informovala o tom spravodajská televízia ČT24.

"Na miesto dorazila miestna jednotka hasičského a záchranného zboru, následne hasiči Pardubického kraja a záchranná služba. Hasiči objekt v priebehu niekoľkých minút zaistili, záchranári ošetrili zranených a odviezli ich do nemocnice," informoval hovorca Explosie Martin Vencl.

Do ovzdušia pri výbuchu síce unikli splodiny prachu, hovorca však ubezpečil, že v tomto množstve nemôžu byť pre okolie toxické ani škodlivé. Horiaci objekt sa už hasičom podarilo uhasiť a prevádzka spoločnosti tak s výnimkou poškodenej budovy pokračuje v bežnom režime. Najznámejším produktom akciovej spoločnosti Explosia je výbušnina typu Semtex.

Výbuch zranil niekoľko zamestnancov

Výbuch v pardubickej továrni na výrobu výbušnín Explosia zranil v pondelok troch zamestnancov. Ich zranenia sú stredne ťažké. Ďalšie nebezpečenstvo už podľa vyšetrovateľov a vyjadrenia firmy nehrozí.

„Výbuch v budove určenej na lisovanie strelného prachu nastal pred dvanástou hodinou. Na mieste zasahovala podniková jednotka hasičov a záchranná služba. Tá prevzala na ošetrenie do nemocnice troch našich zamestnancov. Ich zranenia sú klasifikované ako stredne ťažké," informoval hovorca Explosie Martin Vencl.

Podľa záchranárov šlo najmä o popáleniny, poranenia tlakovou vlnou a jedno veľmi vážne zranenie ruky. Budova ostala stáť a už ju označili za bezpečnú. Škody bude firma ešte len vyčísľovať, podľa odhadov však pôjde o milióny korún. Príčina výbuchu je predmetom vyšetrovania, informuje český portál iDNES.cz.

Viac o téme: VýbuchTováreň
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu