Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

PRÁVE TERAZ Auto vpálilo do autobusových zástavok v Marseille: Jeden mŕtvy

Zobraziť galériu (6)
(Zdroj: TASR/Claude Paris)

MARSEILLE - Vo Francúzsku je opäť rozruch. Zapríčinilo to auto, ktoré v ranných hodinách narazilo do prístreškov na dvoch odlišných autobusových zástavkách. Doposiaľ nie je jasné, či išlo o nehodu alebo úmyselné konanie. Pri nešťastí prišla o život jedna osoba a ďalšia osoba utrpela ťažké zranenia.

Vo francúzskom meste Marseille dnes opäť musela zasahovať polícia a záchranári. Vodič auta narazil z neznámych dôvodov do dvoch autobusových zástavok. 

Vozidlo značky Renault Master najprv o 9.15 hodine zasiahlo prístrešok na stanici autobusu v štvrti Croix-Rouge. O 10 minút neskôr bolo to isté biele auto vidieť ako narazilo do ďalšieho prístrešku v oblasti známej ako Valentine. Pri prvej zrážke došlo k zraneniu jednej osoby, ktorá utrpela zlomeninu nohy. V druhom prípade bola zasiahnutá 42 - ročná žena, ktorá žiaľ incident neprežila. 

PRÁVE TERAZ Auto vpálilo
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: BFMTV.com)
​Vodiča sa podarilo polícia zatknúť, po tom, čo ho zastavili v Starom prístave. Zadržaný tridsaťpäťročný vodič je Francúz a pravdepodobne trpí duševnou poruchou. Pre políciu vodič nebol neznáma firma. Niekoľkokrát sa mu v minulosti podarilo porušiť zákon, no nikdy nebol sledovaný v súvislosti s teroristickou hrozbou. V registri trestov má záznam za krádež, obchodovanie s drogami a nedovolené nosenie zbrane.

PRÁVE TERAZ Auto vpálilo
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: TASR/Claude Paris)

PRÁVE TERAZ Auto vpálilo
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: google maps)

Polícia vyzvala ľudí, aby sa vyhli Starému prístavu. Vozidlo bolo podľa informácií ukradnuté v pondelok skoro ráno. Polícii sa vozidlo podarilo identifikovať vďaka svedkovi, ktorý si pri druhom útoku zaznamenal evidenčné číslo. Podľa iného svedka druhého incidentu konanie vodiča svedčí o tom, že do ľudí na zastávke vrazil zámerne. 

PRÁVE TERAZ Auto vpálilo
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: TASR/Claude Paris)

Podľa dostupných informácií zatiaľ nič nenasvedčuje tomu, že by incidenty boli teroristickým činom, aj keď spôsob ich spáchania je podobný nedávnym atentátom v Španielsku. Prokurátor potvrdil, že vodič trpí duševnou poruchou. "Nič nenasvedčuje tomu, že sa jedná o teroristický útok," viedol prokurátor Xavier Tarabeux. U muža sa našla korešpondencia s psychiatrickej kliniky. "Sústredíme sa na túto stopu," dodal Tarabeux. 

Motív činu 35-ročného muža zatiaľ nie je známy, konštatovala RTL. Predstaviteľ polície David-Olivier Reverdy podľa AP uviedol, že v tomto štádiu vyšetrovania je priskoro označovať dnešnú udalosť z Marseille za teroristický čin, ale "vzhľadom na časy, ktoré prežívame", to ako motív nemôže byť vylúčené. Dodal, že vyšetrovatelia preskúmajú všetky možné motívy.

Viac o téme: NehodaFrancúzskoMarseille
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu