Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Dianin blízky priateľ prelomil mlčanie po 20 rokoch: Toto je najväčšie tajomstvo veľkej lásky

Diana strávila posledné chvíle svojho života v prítomnosti svojho partnera Dodiho Zobraziť galériu (6)
Diana strávila posledné chvíle svojho života v prítomnosti svojho partnera Dodiho (Zdroj: SITA/AP)

LONDÝN - Vzťah princeznej Diany s Dodim Fayedom neprehliadol azda nikto. O zaľúbencoch, ktorí sa stali obeťami tragickej nehody sa toho popísalo neskutočné množstvo. Teraz prezradil svoju teóriu o ich spoločnej láske aj princeznin súkromný tajomník Michael Gibbins. Podľa jeho slov to bola iba hra a krátky románik.

Po všetkom trápení, ktoré si princezná Diana v kráľovskej rodine prežila to vyzeralo, že konečne našla svoje šťastie po boku Dodiho Fayeda. Slová princezninho súkromného tajomníka ale túto mienku vyvracajú. Michael Gibbins tvrdí, že skutočná láska medzi dvojicou nikdy neexistovala. Diana si vraj len chcela užiť pekné leto na Fayedovej lodi. Podľa iných ale zamilovaný pár spoločne v Monte Carle kupoval zásnubný prsteň a šepkalo sa aj o možnom Dianinom tehotenstve.

Dianin blízky priateľ prelomil
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA/AP)

Gibbins týmto tvrdeniam vôbec neveril a tvrdil, že vzťah by po pobyte na luxusnej jachte nepokračoval a rozpadol sa. "Navonok vyzerala šťastne. A či vo vnútri, to ťažko povedať." Diana sa podľa jeho ďalších slov nikdy nepozviechala z nešťastného konca svojho manželstva. "Zrejme to pre ňu bolo rozptýlenie. Pravdepodobne bola stále dosť nahnevaná na to, ako sa veci prezentovali." Aká bola pravda, to sa nikdy nikto nedozvedel. Diana spolu s Dodim pred 20 rokmi tragicky zahynuli pri dopravnej nehode v Paríži.  

Dianin blízky priateľ prelomil
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: TASR/AP)

Vo svojich priznaniach spomenul Gibbins, že verí, že aj dnes existuje veľké množstvo ľudí, ktorí nenávidia Camilu. Dôvodom má byť práve zaobchádzanie s milovanou Dianou a prezradil, že ak by sa niekedy Camila stala kráľovnou, nastane v krajine vzbura.

Na tieto tri zásady
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA)

Dodal aj to, že nebolo vôbec šťastným rozhodnutím, aby mladí princovia William a Harry kráčali za rakvou svojej matky počas štátneho pohrebu. Tento moment sa stal veľkým problém po tom, čo Dianin brat Earl Spencer odhalil, že s týmto rozhodnutím nesúhlasí a tvrdí, že bol oklamaný, keď mu bolo povedané, že chlapci sa tak rozhodli sami a chceli tak urobiť.

Dianin blízky priateľ prelomil
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: TASR/Joao Silva, TASR/Kevin Capon)

Záhad okolo kráľovskej rodiny vyplávalo na povrch po rokoch až priveľa. O svojich pocitoch začali rozprávať aj princeznini milovaní synovia. Pán Gibbins priznal, že by Diana bola na svojich chlapcov hrdá. Mnohí ľudia sú presvedčení, že vyjadrenie vlastných pocitov, boli pre Williama a Harryho nesprávnym krokom.

Diana na základe všetkých výpovedí a zistení prežívala nešťastné manželstvo. Pociťovala však vo svojom živote potrebu pomáhať chudobným. Inšpirovalo ju k tomu stretnutie s Matkou Terezou v Kalkate. Po stretnutí s chorými detičkami vo februári 1992 napísala princezná s Walesu modlitbu a poslala ju svojmu komorníkovi Paulovi Burrellovi.

Dianin blízky priateľ prelomil
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: TASR/Joao Silva, TASR/Kevin Capon)

K modlitbe bola pripojená aj sprievodná poznámka, ktorá hovorila o hlbokom prebudení sa po stretnutí s mníškami. "Dnes sa niečo veľmi hlboko dotklo môjho života. Išla som do domu Matky Terezy a našla som smer, ktorý som dlhé roky hľadala," takto mali znieť slová v poznámke. Diana podľa vlastných slov mala prežiť naozaj silný duchovný zážitok. "Z tých dám žiarilo svetlo. Z ich očí vychádzala neskutočná láska a ich dotyk bol plný tepla," opísala princezná. 

Viac o téme: TragédiaSmrťPrincezná DianaDodi
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu