Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Tragédia na festivale v Rakúsku: FOTO Zrútený stan, hlásia mŕtvych a desiatky zranených

Najmenej dvaja mŕtvi.
Najmenej dvaja mŕtvi. (Zdroj: FB/Cäpt'n Klug & die Zwergsteirer)

VIEDEŇ - Rakúske úrady v sobotu poobede aktualizovali počet zranených pri tragédii na festivale, na ktorom sa v piatok neskoro večer počas silnej búrky zrútil stan. Pôvodné informácie hovorili o päťdesiatich zranených, detailnejšia komunikácia s nemocnicami však ukázala, že zranenia utrpelo až 120 ľudí. Dve osoby, devätnásťročné dievča a 28-ročný muž, pri tragédii zahynuli.

K tragédii došlo počas slávnosti v obci Sankt Johann am Walde, ležiacej približne 30 kilometrov severovýchodne od Salzburgu. Časť zasiahnutých osôb utrpela zranenia vážneho rozsahu.

Privolaní zdravotníci ich rozviezli do viacerých nemocníc v spolkovej krajine Horné Rakúsko, meste Salzburg a susednom Nemecku. 

Podľa údajov Ö3 na mieste udalosti zasahovalo 20 lekárov a približne 300 ďalších spolupracovníkov 

Počet zranených po zrútení festivalového stanu sa zvýšil na 120

Rakúski zdravotníci ošetrili do poludňajších hodín už 120 zranených po zrútení festivalového stanu v obci Sankt Johann am Walde v okrese Braunau. Pri nešťastí, ktoré bolo dôsledkom prudkej búrky, prišli o život dve osoby - 19-ročná žena a 28-ročný muž. Ako vyplýva z aktualizovaných informácií, ktoré s odvolaním sa na policajné zdroje priniesli tlačová agentúra APA a verejnoprávny rozhlas ORF, dve desiatky zranených sú vo vážnom stave.

Viac o téme: FestivalPočasieBúrkaRakúsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu